Gündem

YGS sonuçları açıklandı / YGS sonuçları 2011

ossSavcılık incelemesi tamamlandı ve YGS sonuçları açıklandı. ÖSYM internet sitesi yaptığı açıklamada ‘YGS sonuçları saat 14:00’te açıklanacak’ dedi. Ancak site kilitlendi.

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, YGS sonuçları ve LYS başvuru tarihleri açıklandı. ÖSYM’den yapılan açıklamada “27 Mart 2011 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2011-YGS) sonuçları bugün saat 14:00’te açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir” denildi.

Açıklamada YGS Sınav Sonuç Belgesinin basılıp adreslerine gönderilmeyeceği belirtilirken LYS başvurularının 29 Nisan – 6 Mayıs 2011 tarihleri arasında alınacağı duyuruldu.

Bu arada YGS sonuçları açıklanırken YGS’de şifre iddialarını araştıran başsavcılık soruşturma ile ilgili 26 Nisan’da açıklama yapıldığını hatırlatarak 1 milyon 700 bin adayın cevap anahtarları ile tam puan yapanların soru kitapçıklarının incelenmesinin bitirildiği belirtildi.

YGS sonuçları ile beraber istatistikler de ortaya çıkmaya başladı. YGS sonuçları ile en başarı illerin Kırşehir, Yalova ve Aydın olduğu ortaya çıktı.

Sınavın birincisi Ankara Fen Lisesi’nden Mahmut Bilal Doğan. 1 milyon 648 bin adayın sınavı geçerli sayıldı… Şifre iddiaları ile gündeme gelen matematik sorularının 40’ını birden doğru cevaplayan aday sayısı 1805 olarak açıklandı.

[adrotate banner=”83″] [adrotate banner=”107″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu