HaberSpor Haberleri

Yenen gol Beşiktaş’ı gazı kaçmış meşrubata çevirdi

besiktas 29384622222

NationalTurk yorumcusu ve Beşiktaş camiasının sevilen isimlerinden Fuat Yaman, dün akşam oynanan Beşiktaş Club Brugge maçını yorumladı:

Biliç son maçları sağlıklı gözlemlemiş, doğru bir takım yapmış. Son 2 maçı kötü oynayan kaleci Cenk ve savunmanın zayıf ayağı Ersan’ı kesmiş, Tolga ve Franco ile başlamayı uygun görmüş. Üst düzey maçlar için kalitesi yetersiz Pektemek tercihi bile mantıklı. Sosa’nın sakat, Oğuzhan’ın berbat form durumunu düşününce, defansif Atiba yerine Pektemek seçimine “neden” diyemezsiniz.

Kalitesi düşük ama futbolun gereklerini tam uygulayan rakip Brugge takımı, ilk yarıda Beşiktaş taraftarının oluşturduğu baskıyı, sakin kalarak, zaman zaman hakemin yardımıyla fazla sıkıntı yaşamadan geçirdi. Bunda Veli, Olcay ve Gökhan’ın beklentilerin çok altında kalan oyunlarının da etkisi büyüktü. İlk yarıda ne yaptığını bilen Tolgay ve biraz Demba Ba vardı. Dengeli oynama direktifi alan Opare ve Motta da hücuma katkı sağlamayınca takımımız pozisyon üretemedi. Böyle disiplinli oynayan takımları açma konusunda Sosa veya iyi bir Oğuzhan arandı. Kenarlardan da iyi orta gelmeyince Demba Ba-Pektemek birlikteliği etkinlik sağlamadı. Demba Ba’ya ceza alanı girişinde yapılan hareketin hakem tarafından katledilmesi (frikik-kırmızı kart); bizim hatamızdan rakibin girdiği gol girişimi ilk yarıda akılda kalan pozisyonlardı.

Böyle sağlam ve kalabalık savunmaları açmanın bir diğer yolu uzaktan atılan şutlardır. İkinci yarının başında Motta bunun en güzel örneklerinden birini gösterdi. Avrupa kupası gecesinin en güzel golünü attı diyebiliriz. Gol planları değiştirdi. Tüm aile savunma yapan Brügge hücuma çıkmaya başladı. Bu durum takımımıza 2. yi atmak için uygundu. Ya da hiç beceremediğimiz bir şeyi yapacaktık. Tempoyu düşürüp, oyunu soğutacaktık. Burada yapılacak Pektemek-Atiba değişikliği işe yarardı sanki. Daha bunları düşünemeden bizim atak girişimimizde topu uzaklaştıran rakip bu topla golü buldu. Avrupa kupası gecesinin en basit golünü yemeyi başardık!!. Franco’nun adamı kaçırması, kaleci Tolga’nın kalenin içinde kalması bu seviyedeki maçta yenmemesi gereken bir gole davetiye çıkardı. Yenen gol gazı kaçmış meşrubata çevirdi takımımızı. Hem taraftar, hem de sahadakiler oyundan düştü. Oysa her şeyi yapabilecek kadar zaman varken. Rakibin 5 kişiyle geldiği atakta tek kişiyle yakalanmamız bile bizi uyandırmadı.

Biliç’in eleştirilmesi gereken belki de tek konu bu gece yine kendini gösterdi. Takımı 2 senedir oyunun gidişatını belirleyemiyor. Öne geçtiği maçların fişini çekemiyor kendi ifadesiyle. Bunu Fikret Orman, yönetim kurulu yapamaz, o yapacak. Önceleri Lig şampiyonluğu, lig ikinciliği kaçtı. Şimdi muhtemel Avrupa kupası kaçtı. Antrenmanlarda Sadece bunun çalışmasını yapsa artık. Bu kadar emeğe, başarıya bu kadar hüzünlü veda, yakışmadı..

[adrotate banner=”103″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu