HaberSpor Haberleri

Yalçın Karadeniz: Stada harcanan para loca satışından geldi, borç niye 1 katrilyona ulaştı!

Yalçın Karadeniz

Beşiktaş Divan Başkanı Yalçın Karadeniz, inşaatı devam eden stattan 35 milyon dolarlık loca satıldığını, bunun da stat inşaatına harcanmasına rağmen kulübün borcunun 1 katrilyona ulaşmasına anlam veremediğini söyledi. Fikret Orman ise başka şeylerden bahsetti!

Beşiktaş’ın bugün yapılan divan kurulu toplantısında konuşan Yalçın Karadeniz, mali yönden tarihin en zorlu dönemine girdiklerini belirterek, “Dibe vurduk diyebiliriz. Yıldırım Demirören döneminde ekonomik yönden önümüzü göremiyorduk. Talihsizliğime bakınız ki bugün gözlerimi açamadığımı ifade etmek istiyorum. Bazı arkadaşlarım Beşiktaş’ın büyük bir camia olduğunu ve büyük bir güce sahip olduğunu söylüyorlar. Özellikle Galatasaray’ın bizden daha fazla borcu olduğunu söylüyorlar. Bu bizi ilgilendirmiyor. Madem ki Galatasaray’ı örnek alıyoruz, rakibimiz, Riva’da bin 200 dönüm imarlı arazinin yarısını teminat gösterse borcu da öder, kasada para da kalır. Kuruçeşme Adası’nın 3’te 1’ini teminat gösterseler İstanbul’u satın alırlar. Bizim neyimiz var? Bütün mal varlığımızı teminat olarak koysak bile borcumuzun yarısını ödeyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Yalçın Karadeniz, satacak bir şeylerinin olmadığını ve Beşiktaş için artık denizin bittiğini dile getirdi. Kulübün borcunu bilmediklerini vurgulayan Karadeniz, “Yönetim kurulu, denetleme kuruluna vermek zorunda olduğu belgeleri teknik arıza nedeniyle veremediğini söylüyor. Yönetim kurulu bunu söylüyorsa tartışacak bir şey yok” diye konuştu.

Kulübün borcunu kıyas yoluyla açıklayan Karadeniz, şunları söyledi:

“SPK’ya göre anonim şirketin borcu 562 milyon lira gözüküyor. Derneğin borcu daha önceki denetleme kurulu raporlarında 407 milyon lira olarak gösterilmiştir. Şirketin borcu ile derneğin borcunu bir araya getirirsek tarihimizin en hazin dönemiyle karşılaşmış olabiliriz. Dünyada hiçbir futbol kulübünde olmayan, 1 katrilyonun (1 milyar lira) üstünde borç var. Sermaye artırımından, şirketin hisse satışından, federasyondan ve bankalardan aldığımız 300 milyonun üstünde para var. Giren paraya rağmen borcun 2 sene içinde 2,5 misli artmasının izahı olmalıdır.”

Kulüp başkanı Fikret Orman’ın bu durumda stadı gündeme getirmemesini isteyen Karadeniz, “Başkan, stada bunları verdiğini söylediği zaman ben de üç ay önceki konuşmasına göre yanıt veririm. Kendisi 35 milyon dolarlık loca sattığını söyledi. Bu, 110 milyon lira yapar. Stada bugüne kadar yapılan masraf budur. Beşiktaş’ın kasasından para çıkmadı. Kasamızdan para çıkmamasına rağmen bu denli borcun artması üstüne gerek yönetim kurulu gerek biz üstünde durmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Fikret Orman ise “Şampiyonluğu konuşacağımıza, kenetleneceğimize amatör şubeye 2 bin 500 lira borcu konuşuyoruz. Kimse bu konuları seçim malzemesi yapmasın. 2016’da da adayım, bu borç ödenecekse ben ödeyeceğim” dedi.

Fikret Orman’ın konuşmasından bölümler şöyle;

“Ekonomik hususlarda “Divan Başkanımız Yalçın Karadeniz 3 dönemdir başkanlık yaptığını ifade etti ve “şu anda önümü göremiyorum” dedi. Bizim geldiğimiz dönemde Beşiktaş’ın durumu ortadır. Biz geldiğimizde UEFA’da 18 dosya ve 300 haciz doyası vardır. Gelirlerin yüzde 60’ından fazlası da temlik edilmişti. O dönemde 1 hafta kala biz aday değildik. Baktık böyle olmayacak elimizi taşın altına koyduk. Şu anda basketbol takımına Aralık ayından borç vardır. Futbol takımına aralık ayından da borç yoktur. Az önce konuşan kardeşimiz amatör şubelerden bahsetti. Keşke burada bizi eleştireceğinize gelip “ben ödedim bu 2 bin 500 lirayı ” deseydiniz. Ben o parayı da size ödemeyi tercih ederdim. Beşiktaş takımı şampiyon olacakken bunu konuşacağımıza 2 bin 500 TL ödenmiyor, bunu konuşuyoruz.

Beşiktaş Kulübü’nün stadı yok, seyircisi yok, her maçı deplasmanda oynuyor. Bir yandan futbol takımına borcun olmayacak, bir yandan amatör takımlara borcun olmayacak, bir yandan da yatırım yapacaksınız. Biz geldiğimizde 52 Kartal Yuvası vardı, şu anda 65 Kartal Yuvası var,70 olacak. Ben her şeyin geçeceğini üyelerin gözlerine bakarak anlatıyorum. Denetleme Kurulu, burada herhangi bir konuyu gizlemek gibi bir şey yaptıysak söylesin

Biz kimseye el açmadan, kimseden yardım istemeden , kimseye minnet etmeden borçlarımızı ödedik. Sponsorluk anlaşmaları vardı da biz hazıra mı geldik? Bizim neyimiz var? Her şeyden önce adamlığımız var. Güvenilirliğimiz var. Biz kimseyi kandırmıyoruz. Her şeyimiz açıktır. Kimse sponsorluk bulmazken çorabımıza bile reklam alabilecek bir kulübüz. Bu güvenilirliği sağlayacaksınız.

Ben buradan söylüyorum; 2016’da adayım. Bu borç ödenecekse ben ödeyeceğim. Ben babadan doğma Beşiktaşlıyım. Başkanlık sürecimden sonra da buraya geleceğim. Bu zihniyetle yönetmeye çalışıyoruz. Buradayız.

Övüneceğimiz bir stat yapıyoruz. Gururlanın. Kimin bir taşı var? Sizler her zaman görebiliyorsunuz? Bu stadı konuşmayın, şampiyonluğu konuşmayın, neyi konuşalım? Hep kötü şeyleri mi konuşalım! Beşiktaş’ta başkanlık süresi bellidir. Bizden sonra gelenler de daha iyi tesisler yapsınlar, daha iyi anılsınlar.

Sosyal medyada kelle avcılığı yapmıyoruz. Ama kimse benim anama avradıma da orta yerde küfredemez. Sizlerin de bana küfrettirmemeniz lazım. Bana küfür eden insanları burada adam diye anlatmayın.

Beşiktaş Serdal Adalı’ya sahip çıktı mı? Biz açıklamamızı yaptık. Biz arkadaşlarımızı UEFA’da da her konuda savunduk. Beşiktaş, burada konu mankeni olmuştur. 3. açıklama geldi, “Beşiktaş’ın parası yok. Şampiyonluğu götüremez.” 4. açıklama; “Beşiktaş’ın marka değeri yok.” Bunların zıttı açıklamalar yaptığım zaman onların taraftarları genel kurulu ne rahatsızlık görürse benim taraftarlarım, genel kurul üyelerim de rahatsızlık görür. Biz kimseyle polemik yaratmak istemiyoruz. Başka kulüpler taraftarlarını bütünleştirebilmek için Beşiktaş’ı alet etmesinler. Bunlar sporyapılan yerlere yakışmayan davranışlardır

Şu ana kadar stada 165 Milyon TL harcadık. Çatı örtüsü kaba inşaat bitmeden konamıyor, çatı bitmeden de çim yapılamıyor. Kaba inşaatın bitmesi stat inşaatının yüzde 60’nin bitmesidir. Stadın kaba inşaatı 15 gün içinde bitecek. En ufak detaya kadar uğraşıyoruz. İyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Buradan çıktıktan sonra biz oraya gideceğiz. Gelmek isteyen katılabilir.”

[adrotate banner=”326″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu