GündemHaberKültür & Sanat Haberleri

“Ustalara Saygı”da Nino Varon gecesi

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarının dün akşamki bölümü popüler müziğin en önemli isimlerinden Nino Varon için gerçekleştirildi.

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan ustalara saygı gecesi, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00’de izleyicileriyle buluştu.

Nilüfer, Tanju Okan, Füsun Önal, Modern Folk Üçlüsü, Timur Selçuk ve Ajda Pekkan’ın da aralarında bulunduğu müziğimizin ustalarının albümlerine prodüktörlük yaparak kitlelerle tanışmalarını – buluşmalarını sağlayan Nino Varon için hazırlanan “Ustalara Saygı” gecesinde, ustanın yarım asrı aşan müzik yaşamını Atilla Özdemiroğlu, Arda Uskan, Cem Ceminay, Deniz İzgi, Fıstık Ahmet Tanrıverdi, Garo Mafyan, Hıncal Uluç, Duman grubundan Kaan Tangöze, Lale Belkıs, Mehmet Teoman, Naim Dilmener, Nejat Yavaşoğulları, Orhan Şevki ve Şanar Yurdatapan da geceye katılarak seyircilere duygularını paylaştı.

Nino Varon da dostlarının kendisiyle ilgili duygu ve düşüncelerine spontane yorumlarla karşılık verdi.

45’lik plakların ülkemize geldiği günlerde müziğe özel ilgisini fark eden, 23 yaşında Odeon’a girerek sayısız şarkı-albüme emek veren Nino Varon için hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantısında müziğin de önemli bir yeri oldu.

Tanju Okan’ın “Hasret”; “Çal Çingene”; “Bir Falcı Vardı”, Nilüfer’in “Göreceksin Kendini” ve Demet’in “Papatya Falları” şarkılarının sözlerine, Aşkın Nur Yengi’nin “İmkânsızım”, Nilüfer’in “Boşver” ve Tanju Okan’ın “Kime Ne” şarkılarının bestelerine imza atan Nino Varon, gecede yeni şarkılarından örnekler de yorumladı. Ayşe Mine, Bora Ayanoğlu, Bilgen Bengü, Demet Sağıroğlu ve Bozkurt İlham Gencer de “Ustalara Saygı” gecesini seslendirdikleri şarkılarla geceyi renklendirdiler. Müziğin yanı sıra resimle de ilgilenen Nino Varon için hazırlanan geceyi Hakan Eren sundu.

“Ustalara Saygı” toplantıları 25 Nisan’da Şenes Erzik gecesiyle devam edecek.

İsmail Ünal’a “gerekçeli” ders! “Kamuya ait alanın gaspıyla ilgili yeterli olgulara dayalı yayın yapıldı”

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu