HaberSpor Haberleri

Toplu aidat skandalında yeni gelişme! “Aykırı işlemler vardır, yargıya gidin”

kongre besiktas akatlar

Mayıs ayında yapılacak seçimli genel kurul öncesinde toplu aidat skandalında yeni gelişme yaşandı.

Hatırlanacağı gibi Mayıs 2016’da yapılacak başkanlık seçimi yaklaşırken aidat krizi patlak vermiş, bazı kişiler tarafından en az 5 bin kongre üyesinin aidatının son gün topluca yatırıldığı ortaya çıkmıştı. Aidatların yatırılmasının gerektiği son günde 6 bine yakın üyenin parasının kulübe toplu olarak yatırılması üzerine bir grup kongre üyesi, Denetleme Kurulu’na dilekçe vererek konunun araştırılmasını istemişti.

Bununla yetinmeyen kongre üyeleri durumu İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne de iletmişti.

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal tarafından Beşiktaş kongre üyelerinin başvurusuna verilen yanıtta toplu aidat konusunda tüzüğe aykırı yapılan işlemlerin İçişleri Bakanlığı denetiminde de tespit edildiği vurgulandı ve adli mercilere başvurulması tavsiyesinde bulunuldu.

İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nden verilen yanıt şöyle;

“Yapılan incelemede Dernek Tüzüğünün 10. maddesine aykırı işlemlerin İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçilerince 22.12.2014 tarihli Raporunda da tespit edilerek Derneği bildirildiği ve Derneğin konuya ilişkin düzenlemeler ilk genel kurul toplantısında ele alacağını belirttiği anlaşılmıştır.

Diğer taraftan, 21.12.2015 tarihli ve 80146 sayılı yazımız ile de dilekçelerde belirtilen konular Dernek Yönetim Kurulu Başkanlığına iletilmiştir.

Bu itibarla, Dernek Denetleme Kurulu Raporlarının değerlendirilmesine ilişkin yetki ve yükümlülüğün Kanunda ve Dernek Tüzüğünde belirlenmiş olan Dernek organlarında bulunduğu, dolayısıyla Dernek üyelerinin Denetleme Kurulu Raporunda tespit edilen hususlara ilişkin şikayetlerin doğrudan Dernek Yönetim Kurulu Başkanına veya adli mercilere iletilmesi hususunu dilekçe sahiplerinden, bilgilerini İçişleri Bakanlığından arz ve rica ederim.

Ahmet Önal
Vali Yardımcısı”

[adrotate banner=”103″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu