HaberPolitika Haberleri

Sırrı Sakık’tan Tayfun İçli’ye küfür (Video)

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün yine bilindik görüntülere sahne oldu. Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) grup önerisinin görüşmeleri sırasında Bağımsız Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ile BDP’liler arasında küfürlü kavga yaşandı.

Önerge hakkında söz alan Tayfun İçli’nin BDP’lilere “faşist, ırkçı, kafatasçı” demesi ortalığı karıştırdı. BDP’li Nezir Karabaş “Sen kimsin kimin adına konuşuyorsun” diye bağırırken Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık da İçli’ye yönelik ağır sözler sarf etti.

Daha sonra meclis kürsüsüne doğru yürüyen Sırrı Sakık’a milletvekili arkadaşları engel olurken Sakık sakinleşmedi. Sakık daha sonra Tayfun İçli’ye dönerek birkaç kez “s.. git” diye bağırdı.

Gerilimin artması üzerine Meclis Genel Kurulu’na ara verildi.

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’a kınama cezası verdi.

[media id=219 width=600 height=340]

SAKIK ÖZÜR DİLEDİ

Sırrı Sakık, “Bizim tarzımız değil, reddettiğimiz bir şey. Ancak bütün hayatımız ırkçılığa, faşizme karşı mücadele ile geçti. Bunlarla suçlanınca çok gerildik. Tasvip etmediğimiz sözler ağzımızdan çıktı. Genel Kurul’dan, kamuoyundan özür diliyorum. Irkçı, faşist, kafatasçı sözlerini hak etmediğimizi düşünüyoruz. Bir gruba ırkçı milliyetçi deyince bazen bizim de kendimizi kontrol edemediğimiz anlar oluyor, özür diliyorum” dedi.

Sakık’ın kendini savunmasının ardından Pakdil kınama cezasını oya sundu. Oylamada Sakık’a kınama cezası verilmesi kararı çıktı.

TBMM’de bu sefer de BDP’li milletvekili Ayla Akat Ata ile Başkan Vekili Nevzat Pakdil arasında söz isteme tartışması yaşandı. BDP’li vekiller yine ayaklandı.

[adrotate group=”42″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu