HaberPolitika Haberleri

Taş atan çocuklar için yeni düzenleme

tasatancocuklar6131

Kamuoyunda “taş atan çocuklar” olarak bilinen yasal düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu’ndan AKP’lilerin oyları ile geçti.

Terör suçuna bulaşmış 18 yaş altı çocuklar ve yetişkinlere ceza indirimini öngören yasayla birlikte çocuklara ilişkin yargılama usulü de değişiyor.

AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplanan TBMM Anayasa Komisyonu, Terörle Mücadele Yasası, İnfaz Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nda değişiklik öngören düzenlemeyi görüştü.

Düzenleme, terör suçuna bulaşmış 18 yaşından küçük çocukların ceza mahkemeleri yerine çocuk mahkemelerinde yargılanmasını öngörüyor. Düzenleme ile ayrıca terör suçuna bulaşmış 18 yaş altı çocuklara Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile getirilen düzenleme ile ilk suçu işlemeleri halinde ceza yerine güvenlik tedbirleri uygulanacak.

Öte yandan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nda değişiklikle cezalara indirim getirilirken, çocukların yanı sıra yetişkinler de aynı ceza indiriminden yararlanacak.

[adrotate group=”38″] [adrotate group=”53″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu