HaberSpor Haberleri

Süleyman ağabeyimizi uğurluyoruz

Süleyman Seba

Beşiktaşımızın onursal başkanı Süleyman Seba son yolculuğuna uğurlanıyor. Süleyman Seba için önce Beşiktaş kulüp binasında, daha sonra ise Vodafone Arena’da tören düzenlendi.

Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden Seba’nın Türk ve Beşiktaş bayraklarına sarılı naaşı cenaze aracına konularak Valideçeşme’deki evinin önüne getirildi. Sokaktaki araçlar kenara çekilirken, binalara da siyah-beyaz bayraklar asıldı. Sokakta ayrıca Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray flamaları yer aldı.

Beşiktaşlı taraftarların yanı sıra Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giyen kişilerin de törende bulunduğu gözlendi.

Valideçeşme’deki evinin önünde dualar okunup, komşularından helallik alındıktan sonra Seba’nın naaşı Akaretler’deki kulüp binasına getirildi. Burada alkışlarla karşılanan Süleyman Seba için dua okundu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, eski yöneticiler, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Seba döneminde efsane kadroda yer alan futbolculardan Gökhan Keskin, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Mehmet Özdilek, Ulvi Güveneroğlu, 6,5 yıl görev yapan İngiliz eski teknik direktör Gordon Milne de törene katıldı.

Katılımın yüksek olduğu törende bazı kişilerin göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Süleyman Seba’nın naaşı, kulüp binasından atılan karanfiller eşliğinde, alkışlarla Vodafone Arena’ya uğurlandı.

Süleyman Seba için saat 12.00’de Vodafone Arena’da tören gerçekleştirilecek. Seba’nın naaşı Dolmabahçe’deki Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’na defnedilecek.

Vodafone Arena’da gerçekleştirilen törenin ardından Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın naaşı Vodafone Arena’daki tören sonrasında Dolmabahçe’ye getirildi. Dolmabahçe’deki Bezmialem Valide Sultan Camisi’ndeki cenaze namazının ardından; Seba’nın naaşı, Feriköy Mezarlığı’na defnedilecek.

Dolmabahçe’deki Bezmialem Valide Sultan Camisi’ndeki törene UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, CHP Eski Lideri Deniz Baykal, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal , Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Ali Şen, TMOK Başkanı Hasan Arat , Beşiktaşlı eski ve yeni futbolcular, Beşiktaşlı eski ve yeni yöneticiler, Beşiktaş’ın eski İngiliz Teknik Direktörü Gordon Milne, Seba’nın yakınları, çok sayıda futbolsever, Beşiktaşlı’nın yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’u tutan taraftarlar katıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman: Rakiplerimize saygı duymayı, hak yememeyi, hak yedirmemeyi ondan öğrendik. Bazılarını bir zaman için aldatabilirsiniz, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz ama herkesi her zaman aldatamazsınız. Süleyman ağabey bizi hiçbir zaman aldatmadı.

Tören için stada gelen taraftarlar hepbir ağızdan ‘Seba koysana, Seba koysana, stadın adını Seba koysana” tezahüratı yaptılar. Fikret Orman ise bu tezahürata cevap vermeden konuşmasını bitirdi.

– Süleyman Seba’nın ailesi adına konuşma yapan Prof. Dr. Ayhan Kızıl “Onu 3 kelime ile anlatabilirim. İnsandı, insandı ve insandı” dedi…
– Süleyman Seba için statta 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı…

Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın naaşı tören için Vodafone Arena’ya getirildi. Cenaze aracına eşlik eden taraftarlar, “Seba ölmedi kalbimizde yaşıyor” , “Büyük başkan” ve “Süleyman Seba’nın evlatlarıyız” şeklinde yüksek sesle sloganlar attılar.

[adrotate banner=”326″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu