HaberSpor Haberleri

“Slaven Biliç zorlanacak”

mustafa pektemek uclu

NationalTurk yorumcusu ve Beşiktaş camiasının sevilen isimlerinden Fuat Yaman, dün oynanan Beşiktaş SAİ Kayseri Erciyesspor maçını yorumladı.

Son 3 lig maçında 5 puan kaybeden Beşiktaş’ın kredisi kalmamıştı.. Sıkça ve abartılı dile getirilen yorgunluk bahanesi bile yoktu!! Biliç de futbolcular da bunu kavramış olarak sahaya çıkmış. Biliç savunması zayıf rakibini düşünerek ikili merkez hücumcu ile başladı. Yerinde hatta daha önceden uygulanması gereken maçlarda atlanmış bir tercihti. Liverpool, Arsenal, Totenham, hatta Brugge gibi takımlarla oynarken farklı; bu maçtaki düzeydeki rakiplerle oynanan maçlarda farklı uygulamaların olması daha doğru. Puan kaybedilen Eskişehir ve Balıkesir maçlarını bu uygulama ile oynamalıydı. Daha kötüsü olmazdı herhalde. Maça gelirsek; İyi Konsantre olmuş Beşiktaş, kötü savunması olan, uyumsuz bir rakip, çarparak kaleciyi yanıltan goller maça damga vurdu. Kanatlara çabuk giden, oradan iyi toplar çıkartan, ceza alanı içinde önceki maçlara göre daha kalabalık olan Beşiktaş, erken gollerle işi kolayladı. Olcay’ın attığı gol hazırlanış olarak mükemmeldi. Rakibin golünde Drenthe’nin vuruş kalitesi üst düzeydeydi. Normalde 30-35 metreden kesme(plase) frikik golü yiyen kaleci eleştirilir belki ama vuruş o kadar güzeldi ki Cenk’i golü güzelleştirdiği için kutlamak bile gerekir!! Bunların yanında Pektemek kolay denebilecek 3 gol kaçırdı. Girmesi muhtemel Demba Ba golüne dokunup golün iptaline de neden olmasını sayarsak gol sayısı artardı. Rakibin de 2 topunun direk içinden döndüğünü de unutmayalım.

Erciyes yarısı iyi, diğer yarısı bu ligin altında oyuncuları olan bir takım. Takım demek de doğru değil galiba. Takım bütünlüğünün hiç olmadığı, tesadüfen bir araya gelmiş bir grup demek daha doğru sanki. Sezonun ilk yarısındaki görüntülerinden geriye gitmişler. Doğru yapılmış bir Drenthe transferine rağmen işleri çok çok zor. Üstüne bir de maça iyi hazırlanmış Beşiktaş ile oynayınca farklı yenilgi kaçınılmaz oldu.

Beşiktaş açısında iyi bir gelişme de sakatların iyileşip takıma dönmeleri. Şampiyonluk yarışı ve Avrupa maçları düşünüldüğünde sevindirici bir sıkıntı! Biliç zorlanacak!

[adrotate banner=”281″]

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu