HaberPolitika Haberleri

İftar çadırında “Evet-Hayır” rezaleti

sisli iftarcadiri arbede61312 Eylül’deki referandum için “Hayır” kampanyası yürüten Şişli Ulusal Güçbirliği ve Yeni Parti üyelerinin İstanbul Büşükşehir Belediyesi’nin (İBB) Şişli Meydanı’nda kurduğu iftar çadırı önünde basın açıklaması yapıp bildiri dağıtmak istemesi üzerine grup üyeleri ile AK Partililer arasında arbede yaşandı.

Yaşanan arbede polisin araya girmesiyle sona erdi.

Şişli Meydanı’nda İBB’nin kurduğu ve yaklaşık 100 kişiye iftar yemeğine katılan İBB Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğütleri doğrultusunda Ramazan ayında yoksullara destek olmaya çalıştıklarını anlatan Gürbüz, vatandaşlardan 12 Eylül’de yapılacak referandum için destek isteyerek “Evet” oyu kullanmalarını istedi.

Gürbüz’ün konuşmasının ardından, Şişli Ulusal Güçbirliği üyeleri basın açıklaması yaparak iftar çadırında referandum için “Evet” çağrısı yapılmasını eleştirdi. Basın açıklamasından sonra Yeni Parti üyeleri de “Hayır” broşürleri dağıtmak isteyince ortalık bir anda karıştı. Yeni Parti üyeleri ile bazı AK Partililer arasında tartışma ve arbede yaşandı. Yaşanan arbede polisin araya girmesiyle sona erdi.

[adrotate group=”38″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu