HaberSpor Haberleri

Partizan Şeytan Üçgeni!

Zorlu maçta takımlarını yalnız bırakmayacak olan Beşiktaşlılar, Partizan’ın fanatik taraftar grupları Grobari (Mezar Kazıcılar), Alcatraz ve Zabranjeni’nin (Yasaklılar) tehdit oluşturduğu Kale Meydanı, Skadarlija ve stat çevresine yaklaşmamalı.

Hürriyet’in Haberine Göre;

BEŞİKTAŞ, UEFA Avrupa Ligi’nde perşembe akşamı Partizan ile deplasmanda zorlu bir sınav verirken, dünyanın en ateşli taraftarlarından birinin de önüne çıkacak. Siyah beyazlı renklere gönül verenler de takımlarını o gece yalnız bırakmayacak. Ancak Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki mücadele öncesi ve sonrasında maça gidecek futbolseverleri zorlu bir süreç bekliyor. Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın belirli noktalarından çok sayıda Beşiktaş taraftarı Belgrad’a akın edecek. Türkiye’den de maça akın var. Aşırı milliyetçi yönüyle bilinen Partizan’ın Grobari (Mezar Kazıcılar), Alcatraz ve Zabranjeni (Yasaklılar) tribün grupları da, bu karşılaşma öncesi ‘alarma’ geçti.

TRİBÜNLERDE ‘BARIŞ’ İMZALANDI

PARTİZAN tribünlerinde Grobari-Alcatraz-Zabranjeni arasında uzun yıllardır süre gelen kavgalar, geçtiğimiz haftalarda sona erdi. Tribünlerde ‘barış’ imzalandı. Yani Belgrad deplasmanında tribünler, hiç olmadığı kadar ateşli hale gelmeye başladı.
Kızılyıldız derbisinde yaratılan atmosferin benzeri, Beşiktaş maçında da ortaya çıkabilir. İnternet ortamında Partizanlı taraftarların Belgrad’da özellikle Kale Meydanı yakınlarında ‘cadı avına’ çıkabileceği konuşuluyor. Beşiktaşlı taraftarların maçtan önce ve sonra, stat çevresi ile Partizanlı taraftarların buluşma noktalarından olan Skadarlija’da (Belgrad’ın kalbi) çok dikkatli olması gerekiyor.

MAÇ GUNU NE YAPILMALI NE YAPILMAMALI

Provokasyona karşı tetikte olunmalı. Topluca asla gezilmemeli.

1-Polisin uyarılarına uyulmalı, stada polisin toplanma noktalarında bir araya gelinip gidilmeli.
2-Avrupa’dan maça otobüslerle gelecek taraftarlar, şehir giriş çıkışında ekstra dikkatli olmalı.
3-Provokasyona karşı tetikte olunmalı. Açılacak herhangi bir bayrak büyük tehdit oluşturabilir.
4-Partizan’ın milliyetçi taraftar gruplarının olası tacizlerine karşı kent merkezinde dikkat edilmeli.
5-Toplu şekilde gezilmemeli, Belgrad’da 2-3 kişilik gruplar halinde dolaşmak en iyi tercih…

Arnavutlar alınmadı bayrak gerginliği yaşandı

Dikkati Çekenler

SIRBİSTAN Milli Takımı’nın geçtiğimiz günlerde Arnavutluk ile Belgrad’da oynadığı EURO 2016 elemesi grup maçında Arnavutluk bayrağı ‘drone’ denilen hava aracına takılıp, stadın ortasına indirilince büyük gerilim yaşandı. Arnavut taraftarların alınmadığı karşılaşma çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Sırp basınında birkaç gündür, Beşiktaşlı taraftarların Partizan karşısında Arnavutluk, Kosova ve Türkiye bayrakları açacağı iddiaları yer alıyor.

Perdeler kapanacak

BEŞİKTAŞ taraftarlarının büyük çoğunluğunu Partizan Stadyumu’ndaki maça götürecek olan tur şirketleri, otobüslerinin üzerinde herhangi bir arma olmadığını dile getirdi. Beşiktaşlılar perdeleri kapalı otobüsle maça gidecek.

2012’de Çarşı yasağı delmişti

BEŞİKTAŞ ile Partizan’ın 15 Kasım 2012’de Belgrad’da oynadığı basketbol maçına Kartal’ın taraftarları alınmamıştı. Bu durum dönem fazlasıyla ses getirmiş ve tartışma yaratmıştı. Ancak 40-50 kadar Beşiktaş’ın sesi Çarşı grubu mensubu mücadeleyi salonda izlemişti. O dönem maça giden Beşiktaş taraftarları, polis tarafından otellerinden taksiler ve otomobillerle alınıp buluşma noktalarına getirilmiş, oradan salona götürülmüştü.

Partizan maçı Mazzoleni’nin

BEŞİKTAŞ’ın, Partizan ile perşembe akşamı deplasmanda oynayacağı UEFA Avrupa Ligi C Grubu 3. maçını İtalyan Paolo Silvio Mazzoleni yönetecek. Karşılaşma saat 22.05’te başlayacak. Star TV naklen yayınlayacak.

[adrotate banner=”331″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu