Spor Haberleri

Nyon’da kritik gün! Tahkim Kurulu kararını açıklayacak

uefa besiktas1UEFA Disiplin Kurulu tarafından 1 yıl Avrupa kupalarından men edilen Beşiktaş’ın Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz bugün karara bağlanacak ve siyah beyazlı kulübe iletilecek.

Türk futbolunda kritik gün… UEFA Disiplin Kurulu tarafından Avrupa kupalarından men edilen F.Bahçe ve Beşiktaş’ın Tahkim Kurulu’na yaptığı itirazlar bugün karara bağlanacak. Tahkim Disiplin Kurulu’nda olduğu gibi kararı faks yoluyla kulüplere tebliğ edecek.

Tahkim Kurulu bu sabah bir toplantı yaparak konuyu bir kez daha masaya yatıracak. Gerekçeli kararın yazımı ise Tahkim’deki oylamanın sonuçlanmasından sonra başlayacak. Ardından kulüplere faks gönderilerek karar bildirilecek.

Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerine kararın saat 18.00 sularında bildirilmesi bekleniyor. Ancak kararın uzaması durumu da bulunuyor. Bu takdirde faksın kulüplere ulaşması ertesi günü bulabilecek. Fenerbahçe ve Beşiktaş için verilecek en iyi karar cezanın kaldırılması olacak. Bu takdirde 2 kulübümüz hem aklanacak hem de Avrupa kupalarına katılacak.

2 Türk kulübü için ikinci iyi ihtimal cezaların 5 yıl süreyle ertelenmesi olacak. Böyle bir olasılıkta da Fenerbahçe ve Beşiktaş için yine olumlu bir sonuç olacak. Bu takdirde de Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön elemesine, Beşiktaş’ta UEFA Avrupa Ligi Play-Off maçlarına katılacak.

Fenerbahçe ve Beşiktaş için çıkacak bir başka karar da cezaların aynen onanması olacak. Tahkim Kurulu’nun F.Bahçe’nin cezasını 1+1 yıla indirme olasılığı da bulunuyor. Bu takdirde 3 Temmuz sürecinde Şampiyonlar Ligi’nden 1 yıl ihraç edilen F.Bahçe cezasını çekmiş olduğundan Avrupa’ya gidebilecek. Beşiktaş için en kötü senaryo ise hiç şüphesiz Tahkim Kurulu’nun cezayı artırması olacak.

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman gözünü Tahkim Kurulu’ndan gelecek karara çevirdi. Tahkim’den gelecek olumlu bir kararda 2 kulübün dev transferler için yeniden düğmeye basmasını gündeme getirecek. (Takvim)

[adrotate banner=”303″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu