HaberMüslüm Gülhan YazıyorSpor Haberleri

Müslüm Gülhan’dan; Real Madrid her takımı 60 dakika sonra sürklase ediyor!..

NationalTurk yorumcusu ve Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Müslüm Gülhan El Clasico ve Şampiyonlar Ligi maçlarını El Clasico için masaya yatırdı.

El Clasico‘nun Haberine Göre;

1)Öncelikle El Clasico’dan başlarsak, Santiago Bernabeu’da oynanan ve 3-1 Real Madrid’in üstünlüğüyle sonuçlanan Real Madrid – Barcelona maçını nasıl değerlendirebiliriz?

Ancelotti’nin Real’e gelmesi ile beraber takım savunmasında ciddi bir tutarlılık söz konusu. Takımın çok iyi çalıştığı ise oyunculardaki “Fit” görüntü ve oyun içindeki çabuklukları ile ortada… Özellikle James ile Dünya Kupasından bu zaman çok önemli değişim yaşadı; hem oyun anlayışında, hem oyun temposunda ve oyun disiplininde. Real her takımı 60 dakika sonra ciddi bir şekilde sürklase ediyor. Barcelona Neymar’la ile kazandığı yeni avantajı ve sonrasında ki Suarez farkı ile büyük avantaj elde edecektir. Fakat Louis Enrique Ancoletti karşısında çok yetersiz kaldı, özellikle Xavi ve İniesta ile aynı anda oyuna başlaması Real’in karşı oyununda çaresiz kaldı. Orta alandaki üstünlük maç boyunca Real’in oldu, hele 60 dakika sonra tamamen Real oynadı.

Mart 2015’teki El Clasico’yu yerinde izlemek için tıklayın

El Clasico 2015’i kaçırmayın

2)Real Madrid hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’u 3-0 yendi, Barcelona’da Ajax’ı 3-1 yendi, iki maçı değerlendirirsek neler söyleyebiliriz?

Real’in Liverpool maçı çok ilginç maçtı; çünkü iki farklı sistemin oynaması ve Liverpool’un hala Britanya oyununu oynaması özellikle Real’e karşı nasıl oynayacağı merak ediyordum. Fakat Real hiç pozisyon vermeden maçı çok rahat kazandı. Barcelona zaten üstün olup maçı alacağı bekleniyordu çok farklı olmadı. Real ile Barcelona, Bayern ve PSG bu kupada farklı olacakları bekleniyor.

3)Cristiano Ronaldo şuana kadar oynadığı 7 La Liga karşılaşmasında 16 gol buldu, Messi ise Şampiyonlar Ligi ve Lig toplamında 11 gol 12 asistlik performansıyla dikkat çekiyor. Özellikle Messi’nin diğer yıllardan farklı olarak 10 numara apoletine büründüğü göze çarpıyor. İki oyuncuyu analiz edersek, bu üstün performansları nasıl yorumlayabiliriz?

Öncelikle iki oyuncuda çok özel oyuncular ve çok şanslıyız ki; bu oyuncuları şu zaman dilimde seyretme şansımız var. Ronaldo üstün özellikleri yanında Messi’ye daha emekçi bir yanı var, Takımın kazanması için ciddi şekilde fizik gücünü ve kuvvetini de kullanıyor. Messi ise oyun içinde diri kalarak oyunu kontrol etme amacında oynuyor, bu ona diri kalıp hem rakip kapalı devansa karşı etkili olmasına ve çok iyi özelliği olan asist yapma olanağı sağlıyor. Tabi Real’in karşı oyun taktiği Ronaldo için büyük avantaj çünkü tüm özellikleri kullana bileceği boş alanları çok rahat buluyor.

Mart 2015’teki El Clasico’yu yerinde izlemek için tıklayın

El Clasico 2015’i kaçırmayın

4)Son olarak Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih, Chelsea, Shakhtar Donetsk üçlüsüne ayrı parantez açarsak, bu üç takımın yüksek skorlu galibiyetleri göze çarptı. Özellikle Pep Guardiola’nın basın toplantısında 7-1’lik galibiyetten memnunsuzluğus ve kaçırılan pozisyonlara serzenişte bulunması eleştiri konusu oldu… Siz bu galibiyetleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Futbolda farklı olan takımlar özellikle iyi teknik adamlarla çalışırlarsa çok büyük avantajlara sahip oluyorlar. Yukarıda saydığın tüm takımların kaliteli oyuncu profilini iyi yönetecek bir sisteme ve teknik koç’a ihtiyaç vardır, hepsi bu özelliklere sahip teknik adamlara sahipler. Bu farklılık sahada ritim bulduğu zaman ve karşı takımın tek düze oyunu ve oyuncuları da varsa fark hemen sahada belirginleşiyor. Guardiola saha dışı sosyal yönü çok kuvvetli bir teknik adam yorumunun bütününü görüp konuşmak gerekir.

Kaynak : ElClasico

[adrotate banner=”103″]

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu