HaberMüslüm Gülhan YazıyorSpor Haberleri

Müslüm Gülhan : Beşiktaş’ın bu tür maçlarda daha fazla üst seviye oyuncuya ihtiyacı var

Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan

NationalTurk yorumcusu ve Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Müslüm Gülhan Beşiktaş-Arsenal maçını NationalTurk için değerlendirdi.

1) Beşiktaş Arsenal ile kendi evinde 0 – 0 berabere kaldı. İlk dakikalarda çok etkili bir futbolla Arsenal’a zor anlar yaşattı,;Ramsey ikinci sarı karttan kırmızı kartla atıldı. Maçın geneline bakarsak iki takımı nasıl değerlendirebiliriz?

Öncelikle Arsenal takım olarak kendi evlerinde oynayacağı maçtaki avantajlarını çok iyi bildikleri için bu maçı kontrol edebilecekleri seviyede oynamaya çalıştılar. Konsantre olarak Arsnenal ne kadar alt düzeydeyse Beşiktaş da o kadar yüksek seviyede olmaya çalıştı, fakat Beşiktaş’ın takım içindeki oyuncu kalitesinin standart ve altında olmasından dolayı, konsantre zaman zaman kaosa dönüştü.

Ba, Oğuzhan ve Töre dışında futbol kalitesi olarak üst seviyede oyuncusu olmayan Beşiktaş için bu durum her zaman üst seviye maçlarda dezavantaj olarak karşısına çıkacaktır.

2) Demba Ba henüz 3.saniyede kimsenin beklemediği bir anda topu santradan kaleci Szczesny son anda topu tokatlayıp direkten döndürdü,Ba’nın bu düşüncesini için ne diyebiliriz?

Ba Beşiktaş’ın sahadaki en iyi oyuncusuydu, Şampiyonlar Ligi maçı olmasından dolayı oyun kalitesini sürekli yukarıda tutmaya çalıştı. Santrafor olan oyuncular şeytanı ayrıntıda yakalamak üzere bir özellikleri vardır, bencil olmaları ve sadece gole endeksli oynamaları tüm ayrıntıları yakalamaları anlamına gelmektedir.

3) Ba ve Olcay’ın karşı karşıya kaçırdığı 2 pozisyon var.Maçın kaderini değiştirebilecek 2 pozisyonda Ba ve Olcay tarafından dışarı atıldı.Sizce konsantrasyon bozukluğu mu yoksa yetenek mi ön plana çıktı ? Bu iki pozisyonda Arsenal savunmasınada ayrı bir parantez açıp değerlendirebilirmiyiz?

Arsenal – Beşiktaş Maç Turu İçin Tıklayınız

[adrotate banner=”103″]

YASAL UYARI: BesiktasPostasi.com haberlerinin kopyalanması yasaktır.BesiktasPostasi.com Digital Millennium Copyright Act (DMCA) kayıtlı olup DMCA tarafından kontrol edilmektedir. Kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır. © Medya Oluşum – Tüm hakları saklıdır.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu