Münevver Karabulut Cinayeti

Münevver Karabulut davasında Yargıtay kararını verdi

Münevver Karabulut cinayeti davasında son dakika…

Yargıtay, Cem Garipoğlu’nun 24 yıllık hapis cezasını onadı, baba Nida Garipoğlu’nun beraat kararını ise bozdu.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’na ”çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan verilen 24 yıl hapis cezasını onadı. Daire, baba Nida Garipoğlu hakkındaki beraat kararını da bozdu.

Cem Garipoğlu Münevver Karabulut cinayeti davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin kararını, Daire Başkanı Mehmet Yalçın açıkladı.

Yalçın, yerel mahkemenin Cem Garipoğlu’na verdiği 24 yıl hapis cezası ile amca Hayyam Garipoğlu ile Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt hakkında ”suçluyu kayırmak”tan, anne Tülay Makbule Garipoğlu’na da ”suç delillerini gizlemek ve yok etmek” suçlarından verilen 3’er yıl hapis cezalarının onandığını söyledi.

Baba Nida Garipoğlu’nun beraatına ilişkin kararın ise bozulduğunu açıklayan Yalçın, baba Garipoğlu’nun ”suçluyu kayırma suçunu işlediği” sonucuna vardıklarını belirtti.

”Yani oğlunu kayırması, yakalanmaması için çalışmasından dolayı Türk Ceza Kanunu’nun 283/1’inci maddesinde yer alan ‘suçluyu kayırma suçunu oluşturduğu’ ve buna göre hüküm kurulması gerektiği düşüncesiyle beraat kararı bozuldu” diye konuşan Yalçın, baba Nida Garipoğlu’nun eyleminin ”cinayete ortak olmak” değil, yalnızca ”suçluyu kayırmak” olarak belirlendiğini kaydetti.

Münevver Karabulut cinayeti davası / Davanın geçmişi;

Cem Garipoğlu ‘nun cezası açıklandı / Münevver Karabulut cinayetinde son dakika! Mart 2009′da işlenen Münevver Karabulut cinayeti davası sonuçlandı ve karar açıklandı.

3 Mart 2009′da başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut davasında karar verildi. Cinayetin bir numaralı zanlısı Cem Garipoğlu 24 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu beraat ederken annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve amcası işadamı Hayyam Garipoğlu 3′er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cem Garipoğlu Münevver Karabulut davasında son olarak 14 Ekim’de savcı mütalaasını açıklayarak Cem Garipoğlu ‘nun “Tasarlayarak, canavarca hisle adam öldürmek” suçundan 18 ile 24 yıl arasında ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etmişti.

Cem Garipoğlu cinayetin işlendiği tarihte 18 yaşından küçük olduğu için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından kurtuldu.

Hatırlanacağı gibi Cem Garipoğlu, sevgilisi Münevver Karabulut’u Bahçeşehir’deki villada kafasını keserek öldürdükten sonra Münevver’in cansız bedenini parçalara ayırarak Etiler’deki bir çöp konteynerına atmıştı.

Münevver Karabulut cinayeti davası öncesinde adliye önünde eylem

Adliyenin önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, pankart açıp eylem yaptı.
Bakırköy Adliyesi önünde slogan atan eylemciler, Karabulut ailesine destek olarak davanın takipçisi olduklarını belirtti.

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu