Gündem

Kütahya’da deprem! Kütahya 5.9 ile sallandı

depremKütahya deprem ile sokağa döküldü. Merkez üssü Kütahya’nın Simav ilçesi olan 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Kütahya depremi / Kütahya’da deprem…

Saat 23.16’da meydana gelen Kütahya depremi başta İstanbul olmak üzere Bursa, Yalova, Trakya, Ege’de de hissedildi. Depremden sonra halk sokaklara döküldü. Kütahya’dan Simav’a çok sayıda arama kurtarma ekipleri sevkedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre merkez üssü Kütahya’nın Simav ilçesi olan deprem saat 23.16’da meydana geldi.

Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Afyonkarahisar’da da hissedildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu ise Kütahya depremi büyüklüğünü 6.0 olarak açıkladı. Depremin merkez üssü Kütahya’ya 77, Bursa’ya 121, Balıkesir’e ise 123 kilometre mesafede.

Halk sokaklara dökülmüşken Kütahya ikinci şoku yaşadı. 5.9 şiddetindeki depremden yaklaşık 10 dakika sonra 4.6 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

Kütahya depremi geliyorum dedi!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre 5.9 şiddetindeki depremin öncesinde saat 22.03’de merkez üssü Akdeniz olan 4,2, merkez üssü Simav olan 3.8 şiddetinde depremler halkı panikletti.

Depremin ardından acı haberler gelmeye başladı…

Kütahya depremi Batı Anadolu ve Marmara’da büyük panik yarattı. Kütahya deprem korkusu ile sarsıldı. Kütahya depremi / Kütahya deprem…

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya depremi ardından paniğe kapılarak pencereden atlayan bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ise Müyesser Pehlivan adlı vatandaş, sarsıntının heyecanı ile kalp krizi geçirdi. İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılan Müyesser Pehlivan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bursa kent merkezinde ise sinir krizi geçiren, balkon veya pencereden atlayan en az 15 kişi hastanelere kaldırıldı.

17 Ağustos depreminin en büyük acıyı yaşattığı şehirler olan Kocaeli, Yalova ve Sakarya’da da vatandaşlar korkuyla sokaklara döküldü. Birçok vatandaş 12 yıl öncesini hatırlayıp sinir krizleri geçirdi. Kütahya depremi sonrasında Yalova, Sakarya, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir gibi şehirlerde camlardan atlayan vatandaşlar yaralandı. Batı Anadolu’da tüm sağlık ekipleri tetikte bekliyor.

Kütahya depremi merkez üssü Simav’da son durum…

Kütahya’nın Simav ilçesinde ise birçok binanın çatısı çöktü. Birçok binada maddi hasar oluşurken ilçede tedbir amacıyla elektrikler kesildi. Telefon hatları ise aşırı yoğunluk nedeniyle kilitlendi. Simav halkı geceyi geçirmek için panayır alanında toplandı. Özel aracı olanlar ilçeyi terk ediyor. Halkın büyük bir panikle araç kullanması nedeniyle çok sayıda trafik kazası haberi de gelmeye başladı.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu