Haber

Kerim Özkan ‘ın yeni kitabı: Atatürk ve Hititler

Kerim Özkan ‘ın yeni kitabı: ATATÜRK VE HİTİTLER

BJK kongre üyesi olan değerli yazar Kerim Özkan’ın “ATATÜRK VE HİTİTLER” adlı araştırma kitabı çıktı. Maya Tandır Yayınları tarafından çıkarılan “ATATÜRK VE HİTİTLER” adlı araştırma kitabında Kerim Özkan, Hititler dönemi hakkında bilinmeyenleri kaleme alırken, Atatürk ‘ün Hititler ile ilgili yaptığı çalışmalara da yer veriyor.

“ATATÜRK VE HİTİTLER” kitabında; Tarihte hakettiği yeri bulamamış olan ve Anadolu’muzda ilk devleti kuran, birçok Anadolu insanının atası olması muhtemel Hititlerin, hiçbirimizin tahmin dahi edemeyeceğimiz, medeni yaşamları gözler önüne seriliyor.

Bilindiği gibi, Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük katkıları sayesinde Hitit medeniyeti hakkında birçok araştırmalar yapıldı. Atatürk Türk Tarih Kurumu’nu kurarak, Anadolu’da yaşamış eski uygarlıkların araştırılmasını sağlayarak, Hititler ve Sümerler gibi Türk kökenli olduğuna inandığı iki devlet için yurt dışına öğrenciler yollayarak tarihe ışık tutma konusunda büyük adımlar attı.

“İnsan, bugün bile birçok 21.yy ülkesinde olmayan özgürlük, temizlik ve medeniyete sahip, bu Anadolu devletinin adı anılmazken, aynı dönemde hüküm süren ve birçok konuda Hititlerden çok daha geri de bulunan Mısır’ın daha populer olduğuna üzülüyor. Atatürk’ün Hitit sevgisi ve merakı olmasaydı biz bugün Hititler hakkında bu kadar çok şey biliyor olamazdık.” diyen değerli yazar Kerim Özkan, kitabını dünyanın Hititleri daha iyi tanıması için yazdığını ve daha da yazmaya devam edeceğini belirtiyor.

“ATATÜRK VE HİTİTLER” kitabı, herkesin kütüphanesinde bulundurması gereken nadir eserlerden bir tanesi.

[adrotate group=”38″]

Dikkati Çekenler

3 Yorum

  1. Harika bir kitap, Hititlerin Kadeşteki Mısır tümenini yenmesi beni çok şaşırttı, daha o kadar çok şaşırtıcı şey var ki…

  2. Değerli yazar Kerim Özkan’ın Atatürk ve Hititler adlı araştırması, herkesin okuyup dersler çıkarması gereken bir yapıt. Hititler, 3 500 yıl önce bu topraklarda hayata ve insana dair bunca güzellik yaratmışken, aynı topraklarda bugün töre adına işlenen kadın cinayetleri insanın kanı donduruyor. Olan bitenleri değerlendirince, acaba uygarlık tarihi geriye doğru mu işledi diye düşünmeden edemiyorsunuz.
    Hitit uygarlığı, Anadolu topraklarında yaşamış örnek bir insanlık serüvenidir. Kerim Özkan, emek vererek, bu serüvene ışık tutmuş. Öncelikle Anadolu İnsanının sonra da tüm dünyalıların Hitit Tarihine bakarak kendilerine çekidüzen vermeleri geç de olsa hayırlıdır.
    Kerim Özkan’ı bu önemli hizmeti için kutluyorum.
    Ali Rıza Çatal

  3. Kerim Bey son kitabınız Atatürk veHititleri nereden alabilirim .Kitabınızın metnini Amerikalardan duydum. Em.Öğr.Gülay Karacaova

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu