Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu Batman’da! “Sorunları memur Kemal çözer” (Video)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hayır” mitingleri kapsamında Batman’da halka seslendi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satırbaşları:

Soy tartışması yapmak 21. yüzyılın Türkiyesine yakışmaz. Soy tartışmasını yapan adam Hitler’di. Milyonlarca insan öldü. Bu bölgenin sorunlarını biliyorum. Çözecek tek parti vardır. Anadil yasağı varken anadil yasağı kalksın diye ilk kanun teklifini veren biziz.

Tek hedefimiz bu güzel coğrafyada herkesin düşüncelerini özgürce okuyabildiği bir Türkiye’yi yaratmak.

[media id=244 width=600 height=340]

Batman’da oyumuz az. Ama ben Batman’a yine de geldim. Batman’ın bize az sempati göstermesinin nedeni biziz. Yeteri kadar gelmedik. Onların derdini dinlemedik

Yeni bir sayfa açıyoruz, doğru bir sayfa açmak istiyoruz. Temiz siyaset istiyoruz. Kültürlere saygılı olalım, barış için de yaşayalım. Kan kanla yıkanmaz dedik yanlış mı söyledik. Devlet intikam gütmez. Devlet herkesin devleti, beraber mücadele edeceğiz. Bu toprakların çocuğuyum. Bu sorunları Memur Kemal çözer.

Ben hiçbir zaman gidip bir yerlerde “ya sev ya terket” demedim. Sen kimsin ki ”terket” diyorsun. İntikamcı olmadım hiç. İnsanoğlu affeder, kardeşlikten yanadır. Gözünü kin boyamışlar sorun çözemez.

Sorun Ankara’da masa başında oturmakla çözülmez. Sorun halkla oturacaksın, konuşacaksın. Derdin ne kardeşim diyeceksin. Size bugün bir devletin yetkilisi bunu dedi mi? Niye demiyorlar? Çünkü onlar Ankara’da oturuyorlar, ceplerini dolduruyorlar. Onlar kardeş kavgasını oya tabii etmek istiyorlar.

Dedik ki genel başkan olurken, yüzde 10 barajını kaldıracağız. AKP’liler dedi ki, teklif verin.

Arkadaşlara dedim ki hemen kanun teklifini de verin. Hemen verdik, peki indirdiler mi? Hani sen düzgündün, yiğittin. Verdik barajı indir kardeşim. Hangi partiye istiyorsa oy versin. Demokrasi de herkes bana oy verecek diye bir kural yok ki.

Biz özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını da istedik. Adamları toplayacaksın, atacaksın içeriye. Aylarca yatacaklar, hiçbir şey sorulmayacak. Özel yetkili mahkemeleri kaldırmak bizim boynumuzun borcudur, ama yetki sizde.

Biz bunları söylerken önümüze Anayasa değişikliği geldi. Sizin vicdanlarınıza hitap etmek istiyorum. Kul hakkı yemek günah mıdır değil midir? Allah diyor ki, her türlü günahı affederim ama kul hakkıyla karşıma gelme. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemediysen neden bunu yapmıyorsun? Eğer evet çıkarsa bu demektir ki, sen zaten malı götürdün, istediğin kadar götür bende sana evet diyorum. Neden bu anayasa’da neden dokunulmazlık yok. Bir şeyden korkmuyorsan, neden korkuyorsun arkadaş? Kaldır dokunulmazlığı milletin önüne çık. Bende millet gibi olacağım de. Ne kadar kapkaççı hırsız Meclis’e mi girecek? Onun için biz bu anayasa’ya hayır diyoruz. Yolsuzluk yapanları koruduğu için hayır diyoruz. Bizim hayır gerekçemiz bu.

AKP’nin iki yüzlü bir politikası vardır. Altta din iman, üstte han hamam. Destek verin barışı kardeşliği getirelim.

Ben 27 sene kamuya hizmet ettim. Şu evini şu parayla aldı diyenin alnını karışlarım. Türban sorununu biz çözeceğiz. Recep Bey diyor ki nasıl çözeceksiniz? Sen o koltuktan kalk kardeşin kemal oturacak, bak bakalım o zaman nasıl çözülüyormuş.

Ben memur kemal’im, emekli kemal’im. Ben halk adamıyım. Ben öyle Recep Bey gibi yırtık ayakkabıyla siyasete girip, köşeyi dönenlerden değilim. Her kazandığım alın terimin karşılığıdır. Kimse aksini söyleyemez. (Hürriyet)

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu