HaberSpor Haberleri

İşte Beşiktaş’ın yeni 10 numara transferi Jose Sosa!

El Principito lakaplı Sosa, agresifliğini Veron’dan alıyor. Hem forvet arkası hem de iki kanatta oynayabiliyor. Soğuk ve kopuk bir imajı var. Hücumdaki yüksek etkisine karşın savunması zayıf.

Akşam Gazetesi’nin Haberine Göre;

BEŞİKTAŞ 10 numarasına kavuştu: Jose Ernesto Sosa. “El Principito” (Küçük Prens) lakaplı oyun kurucunun artı ve eksilerini İspanyol Marca’dan Marcos Lopes, Akşam için değerlendirdi. İşte Lopes’in alatımıyla Kartal’ın yeni Prensi hakkında bilinmesi gereken her şey:

“Estudiantes ve Metalist’te bir idoldü. Atletico Madrid Teknik Direktörü Simeone ile Estudiantes’i 23 yıl aradan sonra Arjantin şampiyonu yaptı. Arjantin’in eski teknik direktörü Alejandro Sabella, “Dünya Kupası’nda oynamak istiyorsan Ukrayna yerine daha rekabetçi bir ligde oynamalısın”  emri verince kendine kulüp aradı. River ve Boca’nın yanı sıra Malaga da Sosa için savaştı ama Sosa, Simeone’den daha çok Dünya Kupası rüyasını gerçeğe dönüştürebilecek bir teknik direktör olmadığı için Atletico’yu tercih etti. Sabella ve Simeone, Sosa’nın yeniden doğması için el ele verdi ama çabaları “Küçük Prens”in Brezilya’ya gitmesine yetmedi. 26 kişilik ön listeye girse de Sabella, Küçük Prensi 2 Haziran’daki nihai kadrodan çıkardı.

KARTAL’I KANATLANDIRIR

GÖREV TANIMI: Sosa, bir ofansif orta saha, iki kanatta da oynayabiliyor ama orijini oyun kuruculuk. Kanatta oynadığında İbrahim Afellay ile çok kıyaslandı. Sol ayağını da çok iyi kullanmanın avantajıyla sağ kanattaki etkisi artıyor. Aynı başarıyı sol kanatta da gösteriyor.

KALİTESİ: Kaleyi cepheden gören pozisyonlarda hem sağ hem de sol ayağı ile şut çekebiliyor. Driplingleri adam eksiltmede çok etkili. Süratli değil ama açığını saldırganlığıyla kapatıyor. Agresifliğini Veron’dan alıyor.

SAVUNMAYA SICAK BAKMAZ

LANETİ: Estudiantes’teki zaferlerinin ardından Bayern Münih’e gitti. Ama hiçbir zaman uyum sağlayamadı. Avrupa futbolu süratine çıkamadığı için rekabette kayboldu. Kiralık gittiği Estudiantes’ten Bayern’e döndükten sonraki rotası Napoli’de de tutunamadı. Avrupa’nın elit liglerinde kendine yer bulamayınca Metalist’e gitti. Ukrayna’da takım kaptanlığına yükseldi.

ZAAFI: Soğuk ve kopuk bir imajı var. Hücumdaki etkisine karşın savunması zayıf.”

[adrotate banner=”283″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu