GündemHaber

İlker Başbuğ Beşiktaş’ta “Sessiz çığlık” eylemine katıldı

İlker Başbuğ

Dün akşam Silivri cezaevinden tahliye edilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Beşiktaş’ta tutuklu asker yakınlarına destek olmak için ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katıldı.

Eylemin yapıldığı Beşiktaş’ta kısa bir konuşma yapan İlker Başbuğ, “Kar, kış demeden her zaman eşlerinin yanında olan Vardiya Bizde platformunun kadınlarını candan kutluyorum. Benim dün esaret dönemimden kurtulmam bir başlangıçtı. Bunun devamı mutlaka gelecek bundan emin olun. TSK’ya en büyük darbe Balyoz Davası vasıtasıyla vuruldu. 323 silah arkadaşım bu dava kapsamında ceza aldı. Ama ümit ediyorum ki onların da özgürlüğü de yakındır. Cezalı durumda olan bütün milletvekilleri serbest olurken bugün cezaevlerinde bir vekil kaldı. O da Engin Alan. Onun bugün aramızda olmaması her şeyden evvel bana göre TBMM’nin ayıbıdır” dedi.

Yağmur altında Beşiktaş’a gelip eyleme destek verenlere teşekkür eden İlker Başbuğ “Balyoz Davası’ndaki arkadaşlarımız bütün arkadaşlarımızın özgürlüğü yakındır. Burada hep beraber onları kucaklayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu