Haber

Hatay Dörtyol karıştı, BDP binası ateşe verildi (Video)

hatay bdp olaylar613Bursa’nın İnegöl ilçesinde çıkan etnik olaylar daha yeni yatışmışken bu sefer de Hatay’ın Dörtyol ilçesi karıştı. Dün PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 4 polisin şehit olması üzerine halk sokaklara döküldü, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Dörtyol İlçe Binası ateşe verildi.

Dörtyol Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar olayı protesto etti. Kalabalık tüm uyarılara rağmen dağılmayınca güvenlik güçleri biber gazı sıktı, havaya ateş açtı.

İlçenin bir başka noktasında toplanan kalabalık ise BDP dağılmayınca güvenlik güçleri havaya ateş açtı, biber gazı sıktı. 200 kişilik bir başka grup ise BDP Dörtyol İlçe binasını yaktı.

Dün akşam düzenlenen saldırıda polis memurları Hasan Aslan, Emre Yalçın, Ali Hacıarap ve Fatih Yıldız şehit oldu.

Olayın ardından polisin başlattığı operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

[media id=229 width=600 height=340]

3 polisin şehit olduğunu, 3 kişinin de yakalandığını duyan Dörtyol halkı Emniyet Müdürlüğü’ne akın etti. Tıpkı İnegöl’de olduğu gibi vatandaşlar, şüphelilerin kendilerine verilmesini istedi. Emniyet Müdürlüğü, Jandarmadan takviye kuvvet istedi.

Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç megafonla vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlardan sakin olmalarını isteyen Kılıç, “Gerekeni yapıyoruz. Dörtyollu vatandaşlarımız sizleri sükunete davet ediyorum” dedi.

Takviye olarak gelen jandarmalar hep birlikte havaya ateş açınca kalabalık dağılır gibi oldu. Ancak kısa bir süre sonra vatandaşlar yine toplanarak sloganlar atmaya başladı.

İlçenin bir başka noktasında toplanan 200 kişilik grubun hedefinde ise BDP ilçe binası vardı. Binaya giren gruptan bazı kişiler, içerideki eşyaları pencereden aşağı attıktan sonra binaya Türk bayrağı astı.

Vatandaşlar daha sonra içeride kalan eşyaları ateşe verdi, Kürt kökenli vatandaşlara ait iş yerlerini tahrip etti.

İlçenin birçok noktasında yangın çıkarken çevre il ve ilçelerden gelen takviye itfaiye ekipleri de tüm yangınlara müdahale etmekte zorlandı.

[media id=228 width=600 height=340] [adrotate group=”39”]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu