GündemSpor Haberleri

GUTİ Beşiktaş’ı unutamadı!

Beşiktaş’ın iki sezon önce Real Madrid’ten transfer ettiği İspanyol Yıldız Guti Hernández, ”Beşiktaş’a dönmek istiyorum” dedi.

Radyospor’un sorularını cevaplayan İspanyol Yıldız Guti, “Ben Beşiktaş’ta geçirdiğim günler, gördüğüm sevgi ve ilgi için herkese teşekkür ediyorum. Arzum, tekrar Türkiye’ye dönmek ve Beşiktaş’ta çalışmak. Geleceğimin tekrar Beşiktaş’la çakışması en büyük arzum. Bunu gerçekten çok istiyorum. Belki Beşiktaş’ta futbola bir veda ve futbolun başka bir alanında çalışmak için güzel bir başlangıç yapabilirim” dedi.

Şu anda ailesiyle tatilde olduğunu belirten Guti, “Tatilin tadını çıkarıyorum; ama bir an önce yeniden çalışmaya başlamak istiyorum. Beşiktaş taraftarını ben de çok özledim; onların da beni özlediğini düşünüyorum. Beşiktaş’ı, İstanbul’u oradaki herkesi çok özledim. Tekrar İstanbul’da olmak istiyorum. Gerçekten çok güzel günlerim olmuştu. Türkiye’de yeniden çalışmak için pek çok seçenek olabilir. İnsanlar beni çok seviyor ve tekrar Türkiye’de olmamı istiyorlar. Bana sevgi dolu mesajlar gönderiyorlar. Türkiye’de olmak çalışmak ve Türk futboluna yardımcı olmak istiyorum”

BEŞİKTAŞ HERŞEYİN ÖNÜNDE GELİYOR

“Umarım böyle bir ortam olacak. Hala bağlantılarım devam ediyor. Yöneticilerle görüşüyorum. Serdar Adalı’yla bağlantımız devam ediyor. Beşiktaş her şeyin önünde geliyor” diye konuştu.

SCHUSTER, ERSAN’I MALAGA’DA GÖRMEYİ ÇOK İSTİYOR

Beşiktaş başarılı stoperi Ersan’la sürekli görüştüklerini belirten Guti, “Ersan Adem Gülüm’le bağlantımız sürekli devam ediyor. Ersan Beşiktaş’ta olmaktan dolayı çok mutlu.

Tabii bazı haberler var, Malaga’ya transfer olacağı yönünde. Ersan çok yetenekli bir oyuncudur. Her takımda rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum. Malaga teknik direktörü Bernd Schuster, Ersan’ın yeteneklerine çok güveniyor. Beşiktaş’tayken ona çok önemli fırsatlar vermişti. Ersan şu anda Beşiktaş’ın futbolcusu; ama Schuster onu Malaga’da görmeyi çok istiyor.

Plan, Atletico Madrid’e giden Demichelis’in boşluğunu Ersan’ın doldurması yönünde. Ersan çok kaliteli bir savunmacı, bence en zor misyonları bile kolaylı yerine getirebilecek kapasitede” ifadelerini kullandı.

UEFA’NIN BEŞİKTAŞ’A VERDİĞİ CEZA BANA ÇOK ACI VERDİ

İspanyol Yıldız “Slaven Bilic’in iyi bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. Bana göre Beşiktaş’ta iyi işler yapacak. Diğer yandan UEFA’nın Beşiktaş’a verdiği ceza bana acı verdi. Ama tüm umudum Beşiktaş’ın sorunsuz biçimde Avrupa’da oynaması yönünde” dedi.

ANCELOTTI BÜYÜK BİR TEKNİK DİREKTÖR, BU SEZON REAL MADRİD 10. ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANABİLİR

Altyapısından yetiştiği ve yıllarca başarıyla formasını giydiği Real Madrid için de yorum yapan Guti, “Bana göre Ancelotti büyük bir antrenör. Tüm yeneteneklerini İspanya ve Real Madrid’te göstereceğini düşünüyorum. Futbolun güzelliklerini, kalitesini ortaya koymaya çalışan bir antrenör; bu özelliğiyle çok önemli. Real Madrid’in de ilgilendiği futbol tarzı budur. Bununla birlikte Real Madrid, çok kaliteli genç İspanyol oyuncuları kadrosuna kattı.

Bence sezon başı itibariyle işler çok iyi gözüküyor. Ben Real Madrid taraftarı olarak takımım bu sezon 10. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmasını ve Avrupa’da tüm yarışmaların galibi olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

REAL MADRİD, İSPANYOL OYUNCULARLA BAŞARIYA ULAŞIR

Guti, Madrid’in yeni yerli oyuncularına da değinerek, “Isco çok büyük bir transfer. Real Madrid’in en büyük projesi İspanyol oyuncuları yetiştirmek ve bu şeklide başarıya gitmektir. Bence Real Madrid’in en çok ihtiyacı olan şey Isca, Lllaramendi gibi yetenekli İspanyol oyuncuları kadrosunda uzun yıllar barındırması ve onlarla başarıya gitmesidir. Bence gerçek başarı budur” dedi.

MOURINHO’NUN AYRILMASI EN İYİ KARARDI

Guti, “Real Madrid için geçen sezon son derece vasattı. Ne Mourinho ne de Real Madrid için güzel bir sezon olmadı. Kulübün büyük bir projesi vardı. Şampiyonlar Ligi’nde finali göremedik. Ama biz tüm Real Madridliler olarak Mourinho’yla geçen 3 sezona saygı duyuyoruz. Yaptıkları için ona teşekkür ediyoruz. Real Madrid’te daha uzun yıllar çalışmasını arzu ederdik” diye konuştu. Yıldızı futbolcu, “Mourinho’nun Casillas’la ilgili kararı dışında pek çok futbolcuyla yaşadığı polemikler vardı. Bu geçen bir yıl boyunca soyunma odasında yaşananlar Mourinho’nin takımda daha fazla çalışmasını engelleyecek nitelikteydi” dedi.

VILANOVA’NIN DURUMU ÇOK ÜZÜCÜ

Guti, son olarak kanser tedavesi için Barcelona’da teknik direktörlüğü bırakmak zorunda kalan Vilonava’ya değindi ve “Tito Vilanova’nın durumu gerçekten çok üzücü. Bence bu sportif bir kararın ötesinde, Vilonava’nın tekrar sağlığını kazanması açısından çok önemlidir. Bence tedavisi için görevi bırakma kararı çok doğrudur. Bizim tüm arzumuz, isteğimiz Vilanova’nın tekrar sağlığına kavuşması yönünde. Sonrasında tekrar Barcelona ya da hangi ekipte oluyorsa antrenörlüğe dönmesidir” diyerek sözlerini tamamladı.

[adrotate banner=”135″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu