BJK HaberleriHaberSpor Haberleri

Futbol A.Ş. Genel Kurul özeti: Dostlar alışverişte görsün!

BJK

BJK Futbol A.Ş.’nin dün yapılan Genel Kurul Toplantısında yine bilindik manzaralar yaşandı. Üyeler soru sordu, Ahmet Nur Çebi, Gökhan Sarı ve avukat Kayhan Turan ya cevap vermedi ya da soruları geçiştirdi.

Genel Kurul’un tutanakları KAP’ta ve BJK’nin resmi internet sitesinde yayınlandı. Tutanaklarda bile birçok soruya cevap verilmediği görülürken bazı sorulara verilen garip yanıtların ise tutanaklara geçirilmediği öğrenildi.

İşte “Dostlar alışverişte görsün” havasında yapılan genel kurulda konuşulanlar ve verilmeyen yanıtlar;

Furkan Aydoğan: Gökhan Süzen, Sezer Öztürk ve Eneramo ile ilgili açıklamalar var. Bu transferlerle zarar edildi mi?
Deniz Atalay: Teknik heyetin isteği doğrultusunda transferler yapıldı.
Ozan Biber: Gökhan Süzen ile ilgili açıklama yapıldı, sonra görüşmeden vazgeçildi, neden?
Deniz Atalay: Görüşmelere başlayınca açıklıyoruz, sonra vazgeçilebilir.
Ozan Biber: Zararları kabul ediyor musunuz?
Ahmet Nur Çebi: Kulübün yükünü azalttık. Beşiktaş’ın yükünü en az zarara indirdik. Beşiktaş’ın menfaati için elimizden geleni yapıyoruz.
Çağrı Yüksel: Başarılı transferlerimiz var. Biliç gönderildikten sonra hoca olmadan Tosiç’i kim transfer etti? Transferleri teknik heyetin yapması gerekiyor. Verimsiz bir transfer benim için. Stat inşaatımızın maliyetini nasıl karşıladığımız malum. Loca gelirleri, Futbol A.Ş.’nin geliri neden İnşaat A.Ş.’ye gidiyor? Bilançoları görmek istiyoruz. Malzemeleri tek tek öğrenmek istiyoruz. Stadın ne kadar verimli olarak yapıldığını bilmiyoruz.

Gökhan Sarı: Stadın yatırımcısı dernek, taşeron firma ise İnşaat A.Ş.’dir.

Ozan Biber: Vodafone Arena Stadyum İnşaatı ile ilgili KAP’a yapılan açıklamayı okudu.
Gökhan Sarı: Bağımsız Denetim raporunda yapılan bir hatadır.

Atıf Keçeci: Şeffaflığa kavuşuruz inşallah. Yönetim kurulu 6 ayda bir toplantı yapıyor. Tüzüğe göre 15 günde bir yapılmalı. Bu yönetim bence düşmüştür. Hukuksal bir şey temyiz icrayı durdurmaz. Beşiktaş lehine olan bir kararı icraya koymak mümkündür.
Gökhan Süzen ile ilgili scout ekibinin olumsuz raporuna karşın sporcu yine de alınmıştır. Devamlı bütçe aşımı yapılıyor. Buna dikkat edilmesi gerekir. Sermaye artırımına gitmek istedik, bu bilançolarla sermaye artırımına gidilemeyeceğini söylemiştim.
Futbol A.Ş.’de 3 aylık bir ibrasızlık var. İbrasızlık ile ilgili işlem yapılmalı.

Furkan Aydoğan: Geçen seneki tutanakta stadyumun mayıs ayında açılacağı söylenmişti. Stat neden gecikti? Bu nedenle borçlar arttı mı?
Gökhan Sarı: Temenni şeklinde paylaşmışımdır. Çatı ile ilgili bir sıkıntı yaşadık. Gecikme oldu, mayıs olarak açılması cevabımız bir temenniydi.

Ozan Biber: Noterden resmi yazı gönderiliyor ama 9 aydır cevap verilmiyor. Bu para hangi hizmet karşılığında kime gönderildi?
Ahmet Nur Çebi: Bu soruya avukatımız cevap verecek.
Kayhan Turan: Gelen başvurular tarafımızdan değerlendirilmektedir. Bilgi edinme yasası kapsamına girmeyenlere cevap verilmemektedir.
Ahmet Nur Çebi: 2004 yılındaki 100 bin dolar ile ilgili soru soruyorsunuz…
Frekans ayarlaması için toplantıya 10 dakika ara veriyorum.

Yayınlanan toplantı tutanağı bu şekilde. Ancak tutanaklara geçilmeyen gerçekler de var. Beşiktaş Postası’nın edindiği bilgiye göre kime ne için gönderildiği açıklanmayan 100 bin dolar hakkında avukat Kayhan Turan “Ticari sırdır” ifadesini kullandı. Üyelerin tepkileri üzerine ise Turan “Bu konu benim insiyatifimdedir” diyerek konuyu geçiştirdi.

Ozan Biber: Kes Tekstil’den 3 mağaza alındı, 36 vadeli senet alındı. Ödeme düzensizliği oldu. Tekrar yeni ödemi planı yapıldı mı?

(Bu konuya da cevap verilmedi, Kayhan Turan “Konuşuruz, ilgileniriz” demekle yetinirken Ahmet Nur Çebi “Ben bu konuyla ilgili not alıyorum” dedi)

Ozan Biber’in 2014’te 5268 kişinin aidatının toplu şekilde yatırıldığını hatırlatması üzerine Ahmet Nur Çebi’nin “Daha önemli işlerimiz var” yanıtı da dikkat çekti. Bu diyalog da toplantı tutanağında yer almadı.

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu