HaberSpor Haberleri

Fuat Yaman yazdı: Piyango galibiyet

besiktas sivas 234226262

NationalTurk yorumcusu Fuat Yaman’ın, Sivasspor Beşiktaş maçı ile ilgili olarak kaleme aldığı ‘Piyango Galibiyet’ başlıklı yazısı;

Görüntü çok net. Beşiktaş Liverpool kutlamalarını hala sürdürüyor. Geçen hafta zayıf Balıkesir’e kendi evinde kaybedilen çok değerli 2 puanı abartılı ve geçersiz yorgunluk söylemleriyle geçiştirdi. Takım kadrolarının 24-26 kişiden oluşmasının nedeni bu. Tamam Liverpool başarısı küçümsenecek, sıklıkla kazanılan bir başarı değildi. Ama yapılacak işler, gidilecek uzun yol var. Büyük takımlar böyle güçlükleri aşan takımlar. Üstelik yorgunluk abartısını öne sürmenin geçersiz olduğu, 1 haftalık aradan sonra oynanan bir oyun. Maçtan sonra bazı oyuncuların oynanan kötü oyun için Sivas’ın yüksek rakımından şikayet etmeleri de çok ilginç. Bilinmeyen, ilk kez gidilen bir yer gibi. Beşiktaş camiasının (futbol takımı,taraftar) bu mazeret hastalığından kurtulması gerekiyor.

İlk yarı çok kötü bir oyun vardı. Sergen hoca hatalı Galatasaray maçı stratejisinden ders almış. O maçta savunması hiç olmayan 4 oyuncuyla oynayınca rakibine antrenman vermişti! Ayrıca Beşiktaş’ın yan top zaafını bilerek Batuhan’la başladı. Batuhan sakatlanıp çıkmasa Beşiktaş’a sıkıntı yaratabilirdi. Sivas, Beşiktaş’a baskı uygulayıp boş alan bırakmadı. Beşiktaş karşı kaleye gitmekte dahi çok zorlandı.. Sivas da temkinli oynayınca pozisyonsuz bir ilk yarı oynandı. Necip’in 50 metreden savunma arkasına attığı harika top ilk kez yarı alanı geçip güzel bir gol vuruşu yapan Atiba’yla gol geldi.

İkinci yarı neredeyse Sivas’ın tek kale oynadığı bir oyun oldu. Gol atma adına her türlü hücum girişiminde bulundular. Sağdan soldan, göbekten yüklendiler. Çok şut attılar. Beşiktaş, ring’in köşesine kapanmış, yediği yumruklardan bunalmış bir boksöre döndü. Devrilmemesinde savunmanın, özellikle Necip ve kaleci Cenk’in çok büyük payı var. Bu 2 oyuncu Beşiktaş’ın çok büyük kazanımı oldu. Liverpool maçında olduğu gibi bu maçta da çok sağlam oynadılar. Serdar ve Atiba’dan da iyi yardım aldılar. Ön tarafta oynayanların ilerde top tutarak katkı sağlamaları, savunmaya soluklanma zamanı tanımaları gerekiyordu ama olmadı. Sahada yok gibi olan Gökhan’ın yerine giren Kerim Frei az da olsa bu işi yaptı. Son bölümlerde taşıdığı toplarla ikinciyi bile attırmaya yaklaştı. Sosa’nın sağlığına kavuşup sahalara dönmesi gerekiyor. Onsuz takım çok zorlanacak. Sivas’ta kaliteli oyuncu sıkıntısı var. Sadece Atıf’la büyük takımlara kafa tutamaz.

Çok kötü oynayarak kazanılmış bir maçta Melekler çok yoruldu! Kaleci Cenk, Necip, Serdar, Atiba da öyle..

Fuat Yaman / NationalTurk

[adrotate banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu