HaberSpor Haberleri

Fuat Yaman yazdı: Bugüne kadar yaptıklarımızı sokağa atamayız

bjk brugge

NationalTurk yorumcusu ve Beşiktaş camiasının sevilen isimlerinden Fuat Yaman, dün akşam oynanan Club Brugge Beşiktaş maçını değerlendirdi;

Club Brugge taş gibi bir takım. Avrupa kupası maçlarında hiç yenilmemiş. Resmi olarak oynadığı 47 maçta sadece 3 kez mağlup olmuş. Bunların tesadüf olmadığını yakından gördük. Taraftarı agresif ve çok etkili. Şarkı-türkü ile değil, hakemin her kararıyla ayaktalar. Rakip İlk yarı, neredeyse sahanın her yerinde ciddi pres yaparak takımımıza oynama şansı vermedi. Üstelik Beşiktaş’ın en zayıf tarafı ölü toplarda ciddi sıkıntı yarattılar. Takımımız da baskıya baskıyla cevap verdi. Savunmamızdan çıkarken Tolgay’ı kullandık.. Ön tarafta yeterince hareketli olmayınca pozisyon yaratmakta zorlandık. Zaman zaman Gökhan zorladı ama kademeli savunmada sonuç çıkartamadı. Olcay,Oğuzhan ve Demba Ba kalabalık arasında silik kaldılar.

İkinci yarı tipik Gökhan Töre golüyle başladı. 4-5 rakip oyuncuyu sağ çizgiden başlayıp ipe dizdi ve merkeze geldiğinde golü yaptı.

Hem psikolojik hem de matematik olarak ciddi bir avantaj başlangıcı olmalıydı. Beşiktaş oyun temposunu düşürme stratejisine geçmeliydi. Fakat anlayış devam etti. Bu arada ikinciyi atmaya çok yaklaştık. Demba Ba iki gollük girişiminde tabelayı değiştiremedi. Rakibin kalemize attığı zayıf şut pas oldu. Öndeki Ersan uyudu, arkasında olan rakip uyumadı. Ersan elini kaldırdı, rakip kayarak ayak koydu. Çok ucuz bir gol yedik. Beraberlik golünden sonra Rakip tempoyu ve hızı arttırdı. Oyunu soğutamadık, tempoyu düşüremedik.

Beşiktaş’ın kemikleşmeye yüz tutmuş sorunları var. Oyunun gidişatına uygun düzenlemeyi hiç yapamıyor. Avantajı yakaladığında tempoyu belirleme, oyunu soğutma, oyunu istediği şekle döndürebilme konularında yetersiz. Geçen yıldan beri öne geçip kaybettiği bir dolu önemli maç sayabiliriz. Ayrıca savunma göbeğinde en etkili oyuncusu şu an itibarıyla Necip. Anlayın yani!! Durumun vahameti çok açık. Yine de dış sahada alınabilecek en avantajlı yenilgilerden biri. Tur bize göz kırpıyor. Çok terleyerek de olsa başarırız, başarmalıyız. Bugüne kadar yaptıklarımızı sokağa atamayız.

[adrotate banner=”267″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu