HaberSpor Haberleri

Fuat Yaman yazdı: Beşiktaş İrtifa Kaybediyor

Demba Ba

NationalTurk yorumcusu Fuat Yaman’ın dün akşam oynanan Beşiktaş – Başakşehir maçıyla ilgili olarak kaleme aldığı ‘Beşiktaş İrtifa Kaybediyor’ başlıklı yazısı;

Başakşehir, her takım için zorlu rakip. Teknik Direktörlü takımlardan biri. Abdullah Avcı Siyasilerin itelemesiyle geldiği A milli takım sorumluluğundan sonraki bu çalışması rüştünü kanıtladığı bir yıl oldu. Alt ligde ite kaka şampiyon olmuş kadroyu, süper ligin sıkı takımlarından biri haline getirmesi övgüye değer. Takım halinde oynayan, hızlı ve zeki oyuncularla hücuma çıkabilen, hep uyanık olmanız gereken bir takım yaratmış. Beşiktaş biten Avrupa yarışından sonra dinlenmiş haliyle ilk yarıda gole daha fazla yaklaşan takımdı. Sosa ve Gökhan’ın yaratıcılığı ile 3-4 kez tehlike yarattı. Kaleci Volkan ve vuruş
hataları golün gelmesine engel oldu. Demba Ba ve Olcay da etkisiz kaldılar.. Hazır olmayan Sivok ve Ersan’ın arasında ağır Mehmet Battal bile hızlı göründü! Yeterli destek gelmediği için tehlike yaratamadılar.

İkinci yarının ilk 15 dakikalık diliminde takımından istediği tepkiyi alamayan Biliç, tepkiyi kendi verdi. Cenk ve Oğuzhan’ı oyuna sürerek ciddi bir risk aldı. Etkisiz Tolgay ve Olcay’ın çıkmasından çok rakibin yapısı riski arttırıyordu. Başakşehir’in aradığı biraz da buydu. Maç bu bölümden sonra orta sahasız oyuna döndü. İki takım da Rus ruletini andıran stratejiye başvurdu. Topu alan rakip alana çabuk gidip gol aramaya başladı. Golü atanın kazanacağı bir maç oynanmaya başladı. Şampiyonluk yarışında puan kaybı kontenjanı kalmamış Beşiktaş için erken başvurulmuş bir tercihti.

Son bölümde Kerim Frei ile Biliç ya hep ya hiç riskini de aldı. Ölü topların dışında pozisyon üretmeye faydası olmadı bu hamlelerin. Özellikle Demba Ba’nın etkisizliği Beşiktaş açısından bu dönemde yaşanılan en büyük kayıp. Kaybedilen 2 puan gibi.

Hakem Mete Kalkavan oyunu devam ettirme adına bazı faulleri görmedi. Bu konuda her iki takıma da hataları oldu. Yalnız futbolcudan çok tekwandocuya, greko-romen güreşçilerine benzeyen hamleleri olan Sedat’a gösterdiği hoşgörü eleştiriyi gerektiriyor.

Fuat Yaman / NationalTurk

[adrotate banner=”280″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu