Fulya DavasıHaberHürser TekinoktaySpor Haberleri

Fikret Orman’ın “Fulya davasını ben açtım” sözlerinin aslı ne? İşte gerçekler

Fikret Orman

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın, “Fulya davasının ilk mahkeme masraflarını, paralarını ben verdim” sözlerinin aslı ortaya çıktı! Fikret Orman’ın, 2006’da açılan ve kaybedilen başka bir davayı Fulya davası diye anlattığı öğrenildi.

İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen ve kamuoyunda Fulya davası olarak bilinen davanın kabulü ve Yıldırım Demirören yönetiminin ibrasının iptalinin ardından Fikret Orman başkanlığındaki yönetimin temyize gidip gitmeyeceği merakla bekleniyor.

Fikret Orman’ın daha önceleri “Fulya davasını ben açtım” minvalindeki sözlerinin ardından temyiz sinyalleri vermesi de akılları karıştırdı.

Ancak Fikret Orman’ın “masraflarını ben ödedim” diye bahsettiği davanın başka bir dava olduğu birinci ağızdan doğrulandı.

Beşiktaş kongre üyelerinden Sami Kılıçoğlu, Beşiktaş Postası’na yaptığı açıklamada Fulya davasının kazanılmasından sonra yazılan ve konuşulanlara bakıldığında bazı yanlış bilinenleri düzeltmek istediğini belirterek şunları anlattı:

“2006 yılında tartışmalı geçen mali genel kurul sonrasında, Cengiz Sarıkaya arkadaşımız beni arayarak Fulya’nın gelirlerinin kırdırılması için Yıldırım Demirören yönetimin almış olduğu yetkinin iptali için mahkemeye gitmemiz gerektiğini, Fikret Orman’ın da kendisi gibi düşündüğünü söyledi. Benim de kendilerini desteklememi isteyerek bir avukat bulabilir miyiz diye sordu.

Ben de memnuniyetle kabul ederek, Hasan Arat ve Ahmet Ürkmezgil arkadaşlarıma da durumu anlatarak ve desteklerini alarak bir avukat ile anlaştık.

Daha sonra avukat arkadaş, Hasan Arat, Fikret Orman, Ahmet Ürkmezgil, Cengiz Sarıkaya, Metin Albayrak ve ben toplantı yaparak dava açılması kararına vardık.

O dava kaybedildi!

Açılacak davanın da mali genel kurulda yönetimi mali ve idari yönden ibra etmediğini tutanakla kayıt altına aldıran Cengiz Sarıkaya arkadaşımız adına açılmasını avukatımız tavsiye etti ve dava Cengiz Sarıkaya tarafından açıldı.

Bu davanın mahkeme masrafları ve avukatlık ücreti Hasan Arat, Fikret Orman, Ahmet Ürkmezgil, Cengiz Sarıkaya ve benim tarafımdan karşılanmıştır.

Bu dava haklı olmamıza rağmen maalesef kaybedilmiştir. Bunları ifade etmemin nedeni ortalıkta dolaşan bilgilerin yalan ve yanlış olduğu içindir. Ne bir kişi bu davanın masrafını tek başına vermiştir ne de tek başına açmıştır.

Geçtiğimiz günlerde neticelenen ve kazanılan dava ise kamu oyunda Fulya davası olarak bilinen, Hürser Tekinoktay, Cengiz Sarıkaya ve arkadaşlarının ayrı ayrı mahkemelere açtığı, daha sonra mahkemece birleştirilen davadır.”

Kazanılan Fulya davasını açanlara Beşiktaş camiasının teşekkür borcu olduğunu ifade eden Sami Kılıçoğlu, “Bu davanın kazananı Beşiktaş kulübü olmuştur.

Nelerin kazanıldığını ilerleyen günlerde göreceğiz. Bunun için kazanılan davanın arkasında, başta yönetim kurulu olmak üzere tüm camia durmak zorundadır ve de mecburdur” diyerek sözlerini tamamladı.

[adrotate banner=”103″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu