BJK HaberleriHaberSpor Haberleri

Fikret Orman’dan skandal açıklamalar! “Yalanlar söyledim”

Fikret Orman

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman inşaat sürecindeki Vodafone Arena’nın açılış tarihiyle ilgili olarak siyah beyazlı taraftarlara yalan söylediğini itiraf etti. Orman ayrıca Gezi Parkı direnişine katılan taraftarların iş makinesiyle başbakanlık binasını basmaya kalktığını ileri sürdü.

Lig TV canlı yayınında Şansal Büyüka ve Ömer Güvenç’in sorularını yanıtlayan Fikret Orman’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Cumhurbaşkanımız olmasaydı”

Türkiye’de Vodafone Arena haricinde 28 tane yapılan stat var. En çok burası konuşuluyor. Bilgi kirliliği oluyor. Cumhurbaşkanımız bu projenin arkasında olmasıydı bu stadı mümkün değil yapamazdık. O dönemde gezi olayları da vardı. İş makinesi alınıp Başbakanlık ofisine gidilmişti. Bundan tam 2 sene evvel olan olaylar. O süreç içerisinde Tayyip Erdoğan bize çok destek verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız bize çok destek verdi. O günkü bakanlarımız bize destek verdi. Şu andaki başbakanımız Davutoğlu da her zaman destek veriyor. Bu stat yapılacak. Artık bitme noktasına geldi. Çatının suyunun akabilmesi için çatının ortasında ring var. Buradaki yüksekliği 1 metre 10 cm alçakta. Buraya geldiğimizde biraz üzerine çıkıyoruz. Oradaki sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bu kadar geniş bir alanda 40-50 cm’nin gözün algılaması kolay değil. Stadın inşaatını durduracak bir sorun yok. Kadir Topbaş ile bir görüşme yapacağım. Bu sorun çözülür.

146 Locadan 144-145 tanesi satıldı. VIP ve 1903Tribünü var. Orada 650 tane koltuğumuz var. Onun 350-400 tanesi satıldı. VIP bölümünde 1500 koltuğumuz var. Onda da 500-600 tane sattık. Stadın açılması ile onlar da satılacaktır. 11,500-12.000 civarında kombine sattık. Şimdi tekrar açtık. 32.000-33.000 kombine satışı ile kaparız. Burada en önemli iş kaba inşaatının bitmesiydi. Kaba inşaatı bitmeden çatıya başlayamıyorduk. Çatı bitmeden de çime başlayamıyoruz. Eylül ayını 20’sine kadar hazır olmayı planlıyoruz.

100 milyon Dolar + KDV civarında bir paraya stadı bitireceğiz. Eski stat zeminine göre 8-9 metre aşağıda yapıyoruz. Bu bize maliyet artışı getirdi. Şu ana kadar 200 milyon TL + KDV harcadık. Ben bu stadı yıkarken, Akaretlerde 200’ün üzerinde haciz vardı. Biz böyle bu işe başladık. Bir taraftan futbol takımına yatırım yapıldı. Biz bu takımı neden kurduk? Bunu yapabilmek çok zordu. İnsanlar yaşamadıkları için bilmiyorlar. Gezi olaylarından buraya gelene kadar siyasetin Türkiye’de çalkalanması, çok zor günlerdi.

Sezon ortasında 3 devi getirecek!

Stat açılışında Barcelona, Bayern Münih ve Chelsea ile turnuva yapmak istiyoruz. Programlar mümkün olursa bunu planlıyoruz. Temmuz’un başında çatı havaya kalkınca net planlama yapacağız. Burada konser açılışları, moda merkezi olacak. Burası çok güzel olacak. Bittiği zaman herkes gurur duyacak.

Taraftara yalan söyledim

[adrotate banner=”210″]

Biz bir hedef koymadan bunu pazarlayamazdık. Cebimizde para yoktu. Biz bir şeyler satıp, böyle bir şey yapabiliriz. Daire bile aldığınızda ne zaman bitecek deniyor. Beşiktaş’ın menfaati için ben taraftarıma beyaz yalanlar söyledim. Biz parayı toparlamaya bakıyoruz. Aldığımdan bu yana geçmişle alakalı 400-500 milyon üzerinde borç ödedim. Bu borcu ödemek için kaynak yaratmam gerekiyor.

Kongreye örgütlenerek gelmişler

Eski borcumuz ile şimdi borcumuz dolar bazında hemen hemen aynı. 3 maç evvel şampiyonluğun en büyük adayı son maçlarda büyük puanlar kaybetti ve şampiyonluğu kaçırdı. İnsanlar da oradaki kin ve hırslarını buradan dökdüler. Bizim çok arttırdığımız borç yok. Oraya gelen arkadaşlarımız kendini örgütleyerek gelmişler. Ben camia başkanı olarak bunun pozistifini de yapabilirdim.

Seçim kararını o anda verdim. Ben seçimden kaçacak adam değilim. Bugün yönetim kurulu toplantım var. Yönetim kurulu ile konuşmadan tarih veremem. Ramazan ayına giriyoruz. Transferler ve hoca var. Beşiktaş’ın menfaati bizim için en önemli şey. Kongreden önümüzdeki Mayıs ayına kadar yetki almış bir insanım. Düzgün bir tarihte karar alacağız. Beşiktaş’ın hayati projelerinin sonuçlanma noktasına geldi. Ümraniye’de çimleri değiştiriyoruz. Akatlarda yeni tesis inşaatımız var. Oraya sosyal tesis yapıyoruz. Bunların hepsi yaz döneminde yapacağımız şeyler.

Bir teknik direktöre baktığınız zaman beklentiler var. Bilic çağdaş futbolda takım savunması, bloklar arası mesafeler gibi sistemi iyi uygulayan bir isim. Eğer böyle bir sistemi iyi uygulayamasaydı Avrupa kupalarındaki maçları çıkaramazdık. Sistem takımı olmadığınız zaman rakipler önemli skorlar elde ederler. Dünyadaki bütün iyi takımlarına bakın, en iyi oyuncular Brezilya’lılardır. Bir dünya kupası seyrettik. Brezilya kendi evinde Almanya’dan fark yedi. Bilic de çağdaş futbolda önemli bir hocaydı. Buralarda bir sıkıntı yoktu. Fakat hocamız ile karşılıklı konuştuk. Karşılıklı olarak anlaşarak ayrılık ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte bu sistemi devam ettirecek, kriz anında paniklemeyecek, daha bazı beklentilerimiz olan hoca istiyoruz. Mart ayındaki yönetim kurulunda tartıştık. O dönemde pozitif bir şey çıkmadı. Yönetim Kurulunun inanmadığı birini tutmak mümkün değildi. Keşke şampiyon olsaydık. Şampiyon olsaydık, Bilic ile yüzde 99 devam ederdik.

Lucescu ile iyi ilişkilerim vardır. Birbirimizi severiz. Lucescu ile dönem dönem konuştuk. Lucescu, Türkiye’ye gelse Beşiktaş’tan başka bir takıma gelmez. Bunu bana kendi söyledi. Beşiktaş’ı çok seviyor. Biz kendisinden haber beklediğimizi söyledik. Beşiktaş birinin gelip, gelmeyeceğini bekleyecek bir kulüp değildir. Beşiktaş amaç olmaz, araç olur. Bu dakikadan sonra da yönetimimiz ile konuşmamız lazım. Şu dakikadan sonra bende de Lucescu için şevk kalmadı. Çünkü Beşiktaş istenecek.

Beşiktaş Futbol Takımının bir oyun düzeni var. Bu oyuncu yapısının üzerine 3-4 takviye ile bu işi bitirirsek, dünyanın en güzel stadyumu, dünyanın en güzel kamp tesisleri, dünyanın en güzel taraftar kitlesi ile dünya kulübü olmaması için hiç bir sebep kalmıyor. Ben futbolu çok seven bir adamım. Çağdaş futbolun üzerine koyabilecek tarz da gitmek istiyorum. Yerli ve yabancı da olabilir. Ben yerliyi tercih ederim. Vodafone Arena’ya çıktığımda bir adım önde başlıyorsun. Galatasaray’ın çalıştırdığı iki hocaya bakalım. Geldiler ne oldu? Scala bizim dönemimizde önemli bir hocaydı. Toshack, Del Bosque ne oldu? Şunu getirdik daha ne yapsaydık diyemem. Bu egosal ve duygusal bir karar değil.

Şenol hocayı çok severim. Bizim konuştuğumuz konular ne egosal ne de duygusal kararlar değiller. Taraftarımız beni santrafor, Ahmet Nur Çebi’yi stoper zannediyor. Taraftarın haklı olduğu tek konu, hocayı biz seçiyoruz. Dany konusunda eleştiriler de bunu kabul ettim. Bu duygusal bir karar değil. Mantıklı bir karar almak lazım. Şenol Güneş ile asla konuşmadık. Şenol Güneş’i tanıyan insan ona o teklifi yapmaz. Yapsa da konuşmaz. Ben de öyle bir şey yapmam. Bursaspor bizim dost camiamız.

Sergen’in çok başarılı olmasını istiyorum. Başarılı olması için üzerine biraz koyması lazım. İspanya’da bir takımda çalışmak, Almanya’da çalışmak Beşiktaş’ı çalıştırması için yeterli değil. Hamburg maçını izlemeye gitmiştim. 49.000 kişi maçı izledi. Kimse terbiyesizlik yapmadı. Çok beğendiğim hocalar var. Şans vermek istediklerim var. Fakat Beşiktaş takımını yöneten kişi camiayı da iyi yönetebilmeli. Bilic’in Beşiktaş taraftarı arası ile çok iyiydi. 2 tane kızım bana küstü.

Alınmayacak bir oyuncu yok, satılmayacak bir oyuncu yok. Kağıt üzerinde bir teklif yok. Bizim bu seneki takım yapılandırmamızda 2-3 bölgeye isimler var. Bir tane sol öne kanat oyuncusu almak istiyoruz. Stoper istiyoruz. Ben isimlere girmem. Bizim işimiz en iyi oyuncuları alabilmek. Şu anda açıkçası Tolga da Cenk de çok iyi sezon geçirmediler. Çok önemli bir kaleci hocaları var. Geçen hafta yanımdaydı. 262’nin üzerinde antrenman yapmışız 152 tanesine Tolga katılamamış. Cenkt’te sorunlar olmuş. Yeni hocamız ile değerlendirmemiz gereken bir konu.

Sportif Direktöre sıcak bakıyorum. Biz Beşiktaş olarak yurt içi ve yurt dışı birer tane takım alacağız. Altyapıdan oyuncular getiriyoruz. Bunları direk sahaya sürmek kolay değil. Maç yapmayan oyuncu ne kadar iyi olursa olsun bir şey olmuyor. Bizim bu oyuncuları dışarda oynatmamız lazım. Beşiktaş’ın altyapısı, spor okulları gibi diğer takımlar Scouting, transferleri yönetecek bir isime ihtiyac var. Bunlar Türkiye’de çok zor. Önder Özen de sahada olmak istedi. Kendini bu konuda yetiştirmiş isimler yok. Tayfun Korkut’u çok başarılı buluyorum. Kendini geliştiğini görüyorum. Onunla da konuştum. Tayfun takım çalıştırmak istediğini söyledi. Çok kolay değil.

İlhan’ı çok severim. Çok düzgün adamdır. Futbolculuğu zamanında Tümerle ikisini ben transfer etmiştim. Ben o transfer eden ekibin içerisindeydim. Gözü tok çocuktur. Çok önemli özellikleri vardır. Hırs lazım. Ona o şansı vermemiz lazım. Bugün yapabilmesi zor.

Üzgünüm. Burada şampiyon olan takımın başkanı olarak oturmak isterdim. Ben hep hayatımda mücadeleler ile bir yerlere geldim. Yılmak yok, yola devam. Biz bunu başaracağız. Süleyman Seba gibi uğurlanmak istiyorum. İyi bir şeyler yapmak içinde gayret içerisinde bulunuyorum.”

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu