HaberSpor Haberleri

Orman’dan sert açıklamalar; Kimse Beşiktaş’ı aşağı çekmeye çalışmasın!..

Fikret Orman’dan çok sert açıklamalar; Kimse Beşiktaş’ı aşağı çekmeye çalışmasın!.. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Sivasspor karşısında çok eksikleri olmasına rağmen maçı kazanmak istediklerini söyledi / Beşiktaş Haberleri

Beşiktaş’ın aşağı çekilmeye çalışıldığını iddia eden başkan Orman, Sosa’nın bonservisini de alacaklarını ifade etti. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ne zaman iyi bir şeyler yapıp yukarılara çıksalar hemen aşağı çekilmeye çalıştıklarını söyledi. Ntvspor’un haberine göre, bir giyim firmasının tanıtımı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fikret Orman, Sivasspor maçının zorluğuna dikkat çekti.

“SİVASSPOR MAÇINDA ÇOK EKSİĞİMİZ VAR”

Fikret Orman hafta sonunda Ankara’da oynayacakları Sivasspor maçı için “Zor bir maç. Ligde küçümsenecek bir takım yok. Bildiğiniz gibi de çok eksiğimiz var, Oğuzhan’da milli maçta sakatlandı. Ama Beşiktaş çok büyük bir camia büyük bir kulüp. Ankara’da çok taraftarımız var. Kazanmak için oynayacağız. İnşallah kazanırız” ifadelerini kullandı.

“OLİMPİYAT VE BAŞAKŞEHİR STADINI BAKIMA İHTİYACI VARDI”

Sivasspor maçını Ankara’ya almalarına sebep olarak hem Olimpiyat hem Başakşehir Stadı’nın bakıma ihtiyacı olmasını gösteren Orman, “Biliyorsunuz biz Olimpiyat Stadı’nda oynuyoruz. Olimpiyat Stadı’nın da zemin ile ilgili problemi var, bakıma alındı orası. Biz orada kiracıyız, maç başına para ödüyoruz. 100 bin lira para ödüyoruz her maç. Onların da bakımı beden terbiyesine ait olan bir şey. Fakat bakıma alındığı için başka bir yerde oynamamız lazım. Başakşehir’de oynamak için müracaatta bulunmuştuk, Göksel başkan da çok olumlu çok yapıcı yaklaştı. Fakat onların da stadının bir bakıma ihtiyacı var. Biz de onun için bu maçı Ankara’da oynama kararı verdik. Ondan sonrasına bakacağız artık” diye konuştu.

Fikret Orman ilerleyen haftalarda tekrar Ankara’da oynama seçeneğini ise önce Sivas maçını düşünmeleri gerektiğini ve bundan sonraki durumu maç maç değerlendireceklerini belirtti.

“PARTİZAN BEŞİKTAŞ’A ÇOK BENZEYEN ZOR BİR TAKIM”

Siyah-beyazlı kulübün başkanı UEFA Avrupa Ligi’nde Belgrad’da oynayacakları Partizan maçını “Çok ateşli taraftarı olan, Beşiktaş’a benzeyen, renkleri bizle aynı olan köklü bir kulüp. Orada maç kazanmak zor ama deminde söyledim biz Totenham’a gittiğimizde de Arsenal’e gittiğimizde de her yere gittiğimizde kazanmak için oynayan bir kulübüz. Beşiktaş öyle bir kulüptür zaten. Gene kazanmak için gideceğiz onlarda kazanmak isteyecekler. Artık ondan sonrası futbolcuların bileceği iş” diye değerlendirdi.

Jose Sosa ile bir anlaşmaları olduğunu ifade eden Fikret Orman, “Sosa ile yapılan anlaşma zaten bonservisi ilk günden anlaşılmış bir şeydir. Onların da ödemesini yapacağız alacağız. Oyuncular sakatlanır oyuncularda sakatlık yaşanır. Bu bonservisini almamamız için bir sebep değil” diyerek oyuncunun bonservisinin alınacağını söyledi.

“HAKEMLER HATA YAPACAK AMA HEP BİZE YAPILMASIN”

Fikret Orman, Balıkesirspor maçı sonrası yaratılan kamuoyu ile ilgili olarak, “Beşiktaş şerefiyle oynayan hakkıyla kazanan bir kulüptür. Şu kadarını söylememe müsaade edin. Rize maçında bizim üç tane penaltımız verilmedi. Penaltı direk maçın skoruna etki edecek bir şeydir. Yani bir penaltı verilmiş olsa biz maçı kazanır ve üç puan almış oluruz. Balıkesir maçındaki kırmızı kart olayı ise maçın sonucuna direk etki edecek bir durum değildir. Zaten o pozisyon 70 veya 75. dakikada oldu. O dakikadan sonra Beşiktaş 10 kişide olsa maçı zaten kazanırdı. Bizim kimseden böyle bir talebimiz olmadı. Hakemin de art niyetle yaptığı bir hata değil, hakemin şansı denilen bir şeydir. Bizi böyle bir talebimiz olmadı olmayacaktır da. Bizim dediğimiz hep şudur; hakemler hata yapacak ama hep bize yapılmasın” şeklinde konuştu.

“DERBİYİ İZLEYECEĞİMİ TAHMİN ETMİYORUM”

Orman, Cumartesi günü oynanacak derbi maçı ile ilgili “Bizi hiç alakadar eden bir maç değil. İzleyeceğimi bile tahmin etmiyorum. Onların kendi işleri kendi maçları. Kim kazanır kim kaybeder onların bileceği iş, bizi çok alakadar etmiyor” diyerek bu maçı önemsemediğini gösterdi.

“ACAYİP BİR MÜCADELE VERİYORUZ”

Beşiktaş’ın yükselmeye başladığı dönemlerde hemen aşağıya çekilmeye çalışıldığını anlatan başkan Fikret Orman, “Beşiktaş’ın stadı yok her maçı deplasmanda oynuyor. Biz acayip bir mücadele veriyoruz. Stadımız olmadığı için gelirimiz yok. Mesela şu kadarını söyleyeyim; Eskişehir maçının masrafı 330 bin lira geliri 39 bin lira. Yani cebimizden 300 bin lira para vererek oynuyoruz. Biz bu şekilde hem futbolcularımızın parasını ödüyoruz, oyuncularımızın bonservislerini ve edinlerini yerine getiriyoruz, aynı zamanda da stadımızı yapıyoruz. Şimdi Beşiktaş bu kadar zorluklar içinde olurken biraz bir şey yapınca hemen herkes aşağı çekmeye çalışıyor.

Beşiktaşlılar olarak kimse bunları yemeyecekler. Daha ligin çok başı, bu uzun bir maraton 100 metredeki sonuç değil ligin sonundaki sonuç önemli. Biz elimizden gelen mücadeleyi bütün camiamız olarak birlik beraberlik içerisinde vermeye çalışıyoruz bu yolda da devam edeceğiz” dedi.

“KİMSE BEŞİKTAŞ’I AŞAĞI ÇEKMEYE ÇALIŞMASIN”

Fikret Orman son olarak, şampiyonluk ile alakalı düşüncelerini “Beşiktaş’ta şampiyonluk normal bir şeydir. Beşiktaş tarihine baktığınız zaman devamlı olarak şampiyonluklar yaşamış bir kulüptür. Beşiktaş için şampiyonluk böyle ilk defa başımıza gelen bir şey değil, çokta abartılacak bir şey de değil. Beşiktaş tarihinde bir çok şampiyonluk vardır. Tabii ki her kulüpte olduğu gibi bizde şampiyon olmayı istiyoruz ama deminde söyledim daha ligin çok başındayız. Kimse Beşiktaş’ı bir havalara sokup da ondan sonra arkasından aşağı çekmeye çalışmasın.

Biz sahaya çıkacağız oyunumuzu oynayacağız ve maçı kazanmak için elimizdeki mücadeleyi vereceğiz. Yönetim olarak da futbolcularımızın basketbolcularımızın voleybolcularımızın bütün branşlarımızın parasını ödeyip aynı zamanda stadımızı ve diğer tesis yatırımlarımızı yapmaya gayret edeceğiz. Stadımızı biz yapıyoruz ve kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Kimsenin bir kuruşluk bize bir katkısı yoktur.

Onun içinde zorlanarak götürmeye çalışıyoruz. Bu takdir edilecek bir şeydir, desteklenmesi gerekli olan bir şeydir. Kösteklenmesi gerekli olan bir şey değildir. Herkesin de böyle bakması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde açıkladı.

[adrotate banner=”287″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu