HaberSpor Haberleri

Fikret Orman bu sefer de Bahçeşehir Üniversitesi’nde konuştu!

fikret orman bahcesehirSürekli televizyon programlarına çıkması nedeniyle eleştirilen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bu sefer de Bahçeşehir Üniversitesi’nde konuştu.

Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen panele katılan Başkan Fikret Orman, öğrencilerin Beşiktaş Kulubü hakkındaki sorularını cevaplandırdı.

Beşiktaş’ın bütün branşlarda kendi özüne doğru döndüğünü ifade eden Fikret Orman, “Beşiktaş’ın ayrı bir duruşu vardır. Sadece saha skorlarının değil; kitle olarak bir duşumuz olduğuna inanıyorum. Biz bunu öne çıkarmak istiyoruz. Bunun için bir program geliştirdik. Bizim felsefemiz ‘Şerfimizle oynayacağız Hakkımızla kazanacağız’ tarihimizde sadece skora bağlı başarılar yok. Biz şerefli ikinciliklerimizden dolayı zaman zaman alay edilen bir kulüp bile olduk. Ancak biz bundan her zaman gurur bile duyduk” diye konuştu.

Orman, Beşiktaş Kulubü’nün tüzüğünü değiştirip herhangi bir gücün kulüpte egemen olmasına izin vermeyeceklerini kaydetti. Galatasaraylı bir öğrencinin, ‘Şike sürecinde Beşiktaş’ın da ismi geçti. Beşiktaş bu süreci nasıl yönetti?’ sorusuna Başkan, şu cevabı verdi:

“Bireysel olarak insanları suçlamak doğru değil. 3 Temmuz öncesinde yarışan takımlardan kim öndeyse sorun orada oluştu. Diğerleri önde olsaydı problem onlarda olacaktı. Kamuoyunda şöyle bir beklenti var. Başkan herşeyi halletsin ve takımı şampiyon yapsın. Böyle olunca yöneticiler oraya kaydı. Artık 3 Temmuz sürecinden sonra mücadeleler, yöneticilerin değil sahanın oldu. Şu anda devam eden bir yargı süreci var. Yargı sürecinin bitiminde gerekirse açıklama yaparız. Bu süreçte Beşiktaş taraftarı gerekli tepkiyi göstererek rahatsız olduğunu ortaya koymuştur. Bu süreçte en masum olan kulüp Beşiktaş’tı. Bu süreç tam olarak incelendiğinde kurunun yanında yaş olarak biz yandık. ”

Öte yandan sezon başından beri kadro dışı kalan Ricardo Querasma konusunda ise Orman, “Biz Quaresma konusunu kapattık. Bazen başkanlar, yöneticiler taraftarın hoşuna gitmeyen kararlar alabilir. Biz konuya birçok yönden bakabiliyoruz. Bakmaz zorundayız. Bireysellikten önce takım futbolunu ön plana çıkaran, formanın hakkını veren ve bu uğurda savaşan bir takım kurma felsefemiz var. Bir oyuncu 100 lira alırken başka bir oyuncu 10 liraya oynuyor. 10 lira alan da parasını alamıyor. Buradan bir takım ruhu çıkması mümkün mü? Tabiiki yıldız oyuncunun bir farkı olacak; ama adaletin de olması gerekiyor. Bizim istediğimizi yapmayan oyuncularla yollarımızı ayırdık kimisi rakiplerimize bile gitti. Ancak biz bunu göğüslemek zorundaydık ve göğüsledik. Aldığımız kararaların günahı da sevabı da bize aittir.” dedi.

Başkan Fikret Orman, keyif veren bir takım oluşturduklarını ifade ederek, istese yarın sabah Beşiktaş’a 3 – 4 dünya yıldızını getirbileceğini kaydetti.

Orman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beşiktaş büyük bir camia yarın sabah istese yıldız oyunculara biraz fazla verip Türkiye’ye getirebilir. Ama bizim işimiz şahsi popüleritimizi attırmak değil. Takımı bir yere getirmektir. Çizgimizi korumalıyız. Böyle yıldız oyuncu alırsak çizgimize ve ücret politakalarımıza uymaz.”

Sezon başında takımın başına getirmek için birkaç teknik adamla görüştüklerini açıklayan Fikret Orman, Samet Aybaba’yı tercih etme nedenlerini şöyle açıkladı:

“Samet hoca iyi bir Beşiktaşlı. Ondan çok memnunum. Tek düşündüğümüz isim o değildi; ama en yüreklisi oydu. Buraya gelmemizde onun uyumu ve katkısı çok fazladır. Yüreğinden dolayı kutluyorum. Onu seçtiğimiz için çok mutlu oluyorum.”

Beşiktaş İnönü Stadı’nın yerine yapılacak yeni stat konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan, “Bu sezon sonu kısmetse stada başlamak istiyoruz. En geç 1,5 yıl içinde bu stadı tamamlamak istiyoruz. Hangi stata oynayacağımıza henüz karar vermedik. Geçen yıl bazı görüşmeler oldu o zaman camiaların arası açıldı. Bu duruma bende üzüldüm. Aklımızda bir iki fikir var. Zamanı gelince bunları düşüneceğiz.” açıklamasında bulundu.

Beşiktaş’ın bu yılki maçlarının genelde cuma günleri oynatılmasının hatırlatılması üzerine Fikret Orman, “Bunda bu yıl rakiplerimizin Avrupa Kupası’nda oynamasından dolayı planlama yapılırken biz genelde cuma günü oynamak zorunda kaldık. İkinci yarıda artık hafta sonu oynamak isteyeceğiz. İkinci yarı bu konuda çözümler bulacağız. Bize haksızlık yapılmasına müsade etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Orman, kulübü erken seçime götürme niyetinin olmadığını belirterek, “Beşiktaş’ın 1 saat kaybedecek vakti yok. Beşiktaş siyaset yapılacak yer değil. Yarın baskın seçim yapayım diye dertlerim yok. Ben olduğum süre zarfında en iyi şekilde görev yapmak istiyorum. Bir sonraki seçimin hesabını yapmıyorum. Baskın seçim yaparsam taviz verileceğini düşünüyorum. Vakit kaybetme lüksümüz yok. Şu an kongreye gitmek gibi bir düşüncem yok.

Başkan Orman, son olarak kendisinednn önce 8 yıllık başkanlık yapan Yıldıırm Demirören’e şahsi bir nefterinin olmadığını da açıkladı.

Fikret Orman BJK TV hakkında ise şunları söyledi:

“Kulübümüzün resmi yayın organlarından biri olan BJK TV’ye yatırımlar yapıyoruz. Dekorları değiştirdik. Yayın kalitesini yükselttik. Canlı yayın yapabilme kabiliyetimizi arttırdık. BJK TV’yi taraftarlarımız için eğlenceli bir kanal haline getirmeye çalışıyoruz. Beşiktaş Dergisi’nin 146 abonesi bulunuyordu biz göreve geldiğimizde. Şimdi 20 bin abonesi bulunmakta. Derginin içeriği de güzelleşti. İyiye doğru gidiyoruz. Daha yapacak çok şey var.”

[adrotate banner=”103”]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu