Haber

Fidel Castro: Usame Bin Ladin operasyonu Pakistan’ın onurunu zedeledi

fidel castro sivil613

Küba devrim lideri Fidel Castro Usame bin Ladin’in öldürülmesi ile ilgili bir makale yayınladı. Castro, yazısına 11 Eylül saldırılarının ardından Küba halkının ABD halkına dayanışma elini uzattığını hatırlatarak başladı.

ABD yolcu uçaklarına havaalanlarını açtıklarını da belirten Fidel Castro yazısına, “Küba Devrimi her zaman insan hayatına saygıyı ön planda tutmuştur” şeklinde devam etti.

Terör şiddetle çözülemez

Terör saldırılarına her zaman karşı çıktıklarını, uluslararası terörizmin hiçbir şekilde şiddet ve savaşla çözülemeyeceğini de vurgulayan Fidel Castro, “Yeri gelmişken Bin Ladin’in uzun yıllar boyunca ABD’nin dostu olduğunu hatırlatayım. Sovyetler Birliği ve sosyalizme karşı askeri eğitimini ABD’de almıştı. Ancak ne olursa olsun silahsız bir insanın ailesinin gözleri önünde öldürülmesinin kabul edilebilir bir yanı yoktur. ABD’nin yaptığı ise tam da budur.” şeklinde yazısını sürdürdü.

Yazısında Obama ‘nın konuşmalarına da yer veren Castro, Obama ‘nın kelimelerini dikkatli seçtiğini belirtirken ” Obama ‘nın açıklamasının dramatik bir gerçekliği hatırlatsa da dürüst insanların ABD tarafından haksızca başlatılan Irak ve Afganistan Savaşlarını hatırlamalarına engel olamaz. Irak ve Afganistan’da anne ve babaları olmaksızın büyümek zorunda kalan yüzbinlerce çocuğu ve çocuklarıyla bir daha hiç bir zaman kucaklaşamayacak olan yüzbinlerce anne babayı hatırlayalım.” dedi.

Usame bin Ladin’in denize atılması

“Obama, Bin Laden’in, ailesinin gözleri önünde infaz edildiğini, Pakistan yasalarının ihlal edilmiş olduğunu, 200 milyon nüfuslu müslüman bir ülkenin ulusal onurunun zedelendiğini ve geleneklerinin çiğnendiğini gizleyemez. Öldürülen kişinin ailesine yasadışı işlenen bu suikast nasıl açıklanacak? Bu görüntülerin dünya kamuoyu tarafından öğrenilmesinin önüne nasıl geçilecek?” şeklinde sorular yönelten Fidel Castro, Usame bin Ladin’in denize atılması ile ilgili görüşlerini de paylaştı.

Castro, “Bin Ladin’i öldürüp denizin dibine atmak herhalde hem bir korku hem de bir zaafiyetin simgesi olarak görülürken ölen kişiyi olduğundan daha tehlikeli bir hale getirmiş olmaktadır. Olayın ilk etkisi yatıştıktan sonra ABD kamuoyu bu tarz eylemlerin ABD halkını korumaktan çok daha bilenmiş intikam saldırılarının hedefi haline getirdiğini anlayacaktır” diyerek yazısını sonlandırdı.

[adrotate group=”38″] [adrotate banner=”107″]

Dikkati Çekenler

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu