Beşiktaş

Erdoğan Obama ile görüştü

obama erdoganBirleşmiş Milletler toplantıları için ABD’de bulanan Başbakan Erdoğan Obama ile görüştü. Erdoğan Obama ikilisi Waldorf Astoria Oteli’nde bir araya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında ”Terörle mücadeleyi birlikte vereceğiz, gerek teknolojik noktada gerekse planlama, projelendirme noktasında müşterek atmamız gereken adımlar var. Ki bu noktada terör örgütlerine karşı müşterek adımımız devam ediyor, bundan sonra da devam edecek” ifadelerini kullandı. Türkiye ve ABD’nin model ortaklık süreci içinde çok önemli adımları attıklarını ve atmakta olduklarını belirten Erdoğan, terörle mücadelede ortak mücadele platformu oluşturmanın önemine değindi. Erdoğan, “Ankara’da meydana gelen patlamanın ardından Siirt’te dört tane bayanın içinde olduğu araca da teröristler tarafından bir saldırı neticesinde dört tane bayanı, sivil vatandaşımızı kaybettik. Bu da bizim için tabii gerçekten ayrı bir üzüntü sebebi. Tabii terörle mücadele bitirilir mi denildiğinde, minimize edilir, ama ben bitirilmesi noktasında çok çok iyimser değilim. Fakat bu mücadeleyi birlikte vereceğiz, gerek teknolojik noktada gerekse planlama, projelendirme noktasında müşterek atmamız gereken adımlar var ki bu noktada terör örgütlerine karşı müşterek adımımız devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek. Nitekim bugün burada bunları da geniş manada görüşeceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca “Son dönemde Mısır, Tunus, Libya’yı kapsayan ziyaretlerimiz ve bunun dışında yine Afganistan’daki birlikteliğimiz, Irak’taki gelişmelerin değerlendirilmesi, bunlar bizim müşterek attığımız adımlar oluyor. Temennim odur ki Türkiye, ABD arasındaki bu model ortaklık neticesini vererek, bundan sonra da devam etsin”

ABD Başkanı Barack Obama da bugün Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Obama, “Bu bize terörün hala dünyanın birçok yerinde var olduğunu hatırlatıyor ve ABD ile Türkiye terörü önlemede güçlü partnerler olmaya devam edecektir” dedi.

Obama ayrıca Afganistan ve Libya gibi konularda desteğinden dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. Obama ayrıca kısa konuşmasında Filistin’in BM’ye yapacağı devlet statüsü başvurusuna değinmedi. Aynı şekilde Erdoğan da İsrail ve Filistin konularında konuşmadı.

[adrotate banner=”139″] [adrotate banner=”144″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu