HaberSpor Haberleri

Beşiktaş İlköğretim Okulu açıldı

8 Mart’taki depremde yıkılan Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Çakırkaş Beldesindeki okulun yerine, Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından yaptırılan Beşiktaş İlköğretim Okulu açıldı. Açılışa Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Revna Demirören ve bazı kulüp yöneticileri katıldı.

Okullardaki çağ dışı beden eğitim dersinin kaldırılıp yerine beden eğitimi ve spor kültürü dersine geçilmesinin gerektiğini ifade eden Bakan Özak, ”Artık haftada belki de 5 saat spor, sanat ve kültür derslerini koymamız gerekiyor. 24 saat devam eden bir TRT Spor’u hayata geçirmemiz gerekiyor. Başka çaresi yok. Spor sosyolojik bir olgu. Son derece önemli. 40 milyon gencimiz var. ama 2,5 milyon lisanslı sporcumuz var. Biz spor kültür ve bilinci geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu. Bakan Özak, ”Ne mutlu Beşiktaş Kulübüne ki böylesine diğer spor kulüplerine de örnek olabiliyor.” dedi.

[adrotate group=”77″ banner=”81″]

Revna Demirören ve heyet üyelerine teşekkür eden Özak, ”Kadınımızın neler yapabileceğini, tribünlerde kadının ne kadar önemli ve etkili olduğunu spordaki centilmenliğe ne kadar katkısı olduğunu, bir örnek olarak gösterdiler. Demirören ailesini kutluyorum” şeklinde konuştu. Özak, okul açılışının gerçekleştirildiği yerde çok güzel bir fotoğraf olduğunu kaydederek, 1920’lerde insanların Mustafa Kemal Atatürk’ten okul ve yol yaptırılmasını istediklerini anımsattı. Muasır medeniyetler seviyesine eğitimle ulaşılabileceğini aktaran Özak, yolun medeniyet olduğunu ama eğitim olmazsa hiçbir şeyin olmayacağını vurguladı. Dünyadaki gelişmişliğin göstergesinin bilim ve teknoloji olduğunu vurgulayan Özak, ” bunun yanına sporu, sanatı ve kültürü mutlaka ilave etmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en büyük sosyal kurumlarından biri olduklarını anlatan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, “Sosyal kurum olarak da sosyal görevlerimiz apayrı. Beşiktaş yönetimi olarak bu dönemde tabi ki sportif başarılar önemli ama amacımız yardıma muhtaç, edebileceğimiz büyüklükte yardımların Türkiyemizin ihtiyaç duyulan her bölgesine götürebilmektir. Bunu da yönetim kurulu ve Beşiktaş’a gönül veren Beşiktaşlıların desteğiyle yapıyoruz. Beşiktaşın şanlı tarihi kupalarla, başarılarla dolu. Beşiktaşlılık duruşunun, saygınlığının Türkiye’de ayrı bir yeri var.” diye konuştu.

8 Mart depreminin ardından geldikleri Elazığ’da çok duygulu anlar yaşadıklarını belirten Beşiktaş Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti Başkanı Revna Demirören, “İnşallah bu son olmayacak daha çok güzel şeyler yapacağız heyetimizle birlikte. Hayırlı olsun.” dedi. Törende konuşmalardan sonra okulun açılışı yapıldı.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu