GündemHaber

Efsane Başkan Süleyman Seba’nın veda konuşması..

süleyman-seba-hayata-gözlerini-yumduBeşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba 13 Şubat 2000 tarihinde işte bu sözlerle Beşiktaş Kulübüne veda etmişti..

İşte Onursal Başkan Süleyman Seba’nın o sözleri;

”Sayın kongre, başkanlık divanı, muhterem üyeler, basınımızın değerli temsilcileri.. Yönetim kurulu arkadaşlarımın çalışma programlarını takdimimden sonra sizlere hitap etmek için söz almış bulunmaktayım.

Hepinizi şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına selamlıyorum. Şimdiye kadar hatalarımıza anlayış gösterdiniz, hoşgörülü davrandınız, sevaplarımıza destek oldunuz, hoşgörülü davrandınız, sabır gösterdiniz sizlere teşekkür borçluyum.

Bana 16 sene tahammül eden sizlere şuanki samimi hislerimi anlatmak isterim. 1943 yılında Beşiktaş Kulübüne geldim. 1945’de A Takımında oynamaya başladım. Mütevazi yaşantımdan sonra 1954’de futbolu bıraktım ve çeşitli dönemlerde Değerli Başkanlar ile çalışma onurunu elde ettim.

1984 yılında Sayın Mehmet Üstünkaya ile girdiğimiz centilmence bir yarışta tensiplerinizle kulüp başkanlığına getirildim. 16 yıl geçti, 8 kongre geçirdik. İtimat ettiniz, göreve devam ettim. Kısaca anlatmaya çalıştığım şu üç cümle 97 yıllık kulübümüzün 57 yılında var olduğumu ifade etmektedir.

Hatalar insanlar içindir. Zaman zaman hatalar yaptık. Daha öncede ifade ettiğim gibi kulübümüzün hakiki sahipleri sizlersiniz. Bu noktalara beraberce vardık. Geriye dönmekte artık fayda yoktur. Yönetimde bulunanlar veya yönetime talip olanlar, talip olmak için kurulan gruplar siz kongre üyelerine inandırma yollarını aramalı ve icraatları ile ispatlamalıdırlar.

16 senelik dönemimizde Profesyonel Kulübümüze yapılan haksız eleştrilere rağmen aralıksız her sezon Şampiyon Kulüpler, Şampiyonlar Ligi, Kupa Galipleri yada UEFA Kupasına katılma başarısı göstermiştir. Hizmet dönemimizde Profesyonel Futbol Takımımız kazandığı toplam 9 Lig Şampiyonluğunun 5’ini, toplam 5 kez kazandığımız Türkiye Kupasının 4’ünü, toplam 7 kez kazandığımız Cumhurbaşkanlığı Kupasının 5’ini, toplam 6 kez kazandığımız Başbakanlık Kupasının 2’sini ve toplam 11 kez kazandığımız TSYD Kupasının 6’sını müzemize götürdük. Toplamı 22 Kupadır.

Üzülerek ifade etmek isterim ki, 16 yılllık bu bilanço ortada iken, bu başarıları birlikte yaşadığımız ve birlikte yönetimde yaşanılan bu güzelliklerin kararlarına imza atan ve yine Beşiktaş sayesinde toplumda yer tutan, meslek edinen ayrıca futbol oynadıkları dönemde emeklerinin Beşiktaş tarafından en iyi şekilde verilen bazı kimselerin basın kanalıyla kulüplerini, şahsımı ve yönetim kurulu arkadaşlarımı suçlaması nankörlük değil de nedir?

İnsanlarla yaşadım, insanı öğrendim. İnsanlarla yaşadım, insanlığı öğrendim. İnsanlarla yaşadım, insanlardan nankörlüğü gördüm. Dostlarım, dostlarım.. 

”Ama ben dostlarımda çok korkarım” diyen düşünürse hak vermemek elde değil.

Sayın üyeler;

Bizlerde muhalefette bulunduk kulübe hizmeti geçen hiçbir kimseye hakaret etmedik. Dolayısıyla camiayı yıpratmadık. Kendi futbolcularımıza sahada arkamızı dönmedik. Böyle çirkin organizasyonları muhalefetin bir yolu olarak görmedik.

Sevgili Beşiktaşlılar;

Bu kongreyi ben herhangi bir kulübün kongre havasında görmüyorum. Kulübümüz bizim yuvamız. Hepimiz gözümüzü bu kulüpte açtık. Belki de çoğunuzun çocukları sizlerin sayesinde gözlerini dünyaya Beşiktaş ile açtı. Büyüdüler, büyümekteler. Bu vizyona yabancı oluşumların zırhı durumuna gelmenin Beşiktaş’ımızın saygınlığına büyük darbe vuracağı kuşkusuzdur.

Değerli üyeler;

16 yıl boyunca üzerime gelen okyanus dalgalarının bende yaratmış olduğu hüznü, genel kurulun sessiz ve sakin sahilinde sizlerle paylaşmaya çalıştım. Bunca seneler boyunca bana göstermiş olduğunuz sabır, anlayış, hoşgörü ve desteğe tekrar tekrar teşekkür ediyorum. 1984 yılında ilk defa huzurlarınıza çıktığımda, kongre konuşmamın başında söylemiş olduğum sözleri hatırlatmak istiyorum.

‘Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz. Bazı kimseleri her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız! Ben hayatım boyunca kimseyi aldatmadım.”

1984 yılında huzurlarınıza hangi heyecan ve duygu ile gelmişsem bugün de huzurlarınızda aynı heyecan ve duygularla başım dik, gönlüm rahat ve huzur içerisinde sizlere veda ediyorum.  – SÜLEYMAN SEBA”

İşte Lig TV’de Okay Karacan’ın sesinden o veda konuşması;

[media id=381 width=600 height=340]

BesiktasPostasi.Com Bir Medya Oluşum Sitesidir.BesiktasPostasi.Com Haberleri Kaynak Gösterilse Dahi Kullanılamaz.Aksi Halde Hukuki İşlem Başlatılır.Medya Oluşum 2014® Tüm Hakları Saklıdır.

[adrotate banner=”326″]

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu