HaberPolitika Haberleri

Valilik gerilime dur dedi, BDP konvoyu geri döndü

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde salı gecesi çıkan olayları incelemek ve Kürt vatandaşlara destek verme gerekçesiyle bu ilçeye giden BDP heyeti, polis kontrolünü geçemedi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in, durumun hassasiyeti nedeniyle ilçeye girişlerine izin vermeyeceklerini açıkladığı BDP konvoyu yetkililerle yaptıkları pazarlıklardan sonuç alamadı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın isteği üzerine konvoya parti flamaları alınmazken öğle saatlerinde Hatay il sınırına varan konvoy polislerce durduruldu.

Mersin’de yapılan kimlik kontrolünde ise BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile polis memurları arasında tartışma yaşandı.

Binici: Bu ülkeyi kardeş kavgasına götürüyorsunuz.

Polis: Ben devletin memuruyum. Ben AKP’nin memuru değilim. Ben şunun, bunun memuru değilim. Bana ithamda bulunamazsınız.

Binici: Siz genel uygulama yaparsanız, ona amenna. Bütün araçlara uygulama yapılsın. Ama siz bana bize uygulama yapıyorsunuz.

Polis: Bizim müdürlerimiz geliyor, onlarla görüşün.

Polis kontrolünün ardından tekrar yola koyulan konvoy Dörtyol girişindkonvoy Dörtyol’a doğru hareket etti.

Tartışmadan sonra Binici daha sonra aracına binerek Dörtyol’a hareket etti. Ancak konvoy Osmaniye’de tekrar durduruldu ve bu noktadan geçişlerine izin verilmedi.

Valilik yetkili görüşen BDP’liler giriş yasağının kaldırılmasını istedi. Hatay Valiliği yetkilileri ise BDP heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan konvoyun bekletildiği bölgeden ayrıldı.

Daha sonra ise Dörtyol’a gidemeyeceklerini anlayan BDP konvoyu Diyarbakır’a geri dönmek üzere hareket etti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hatay’ın Dörtyol İlçesi’ne girişlerine izin verilmemesi kararına tepki göstererek, “Bu yapılan hukukun çiğnenmesidir. Biz parti binamızın yakıldığı Dörtyol’da evleri, işyerleri yakılan insanlara destek olmak için böyle bir girişimde bulunduk. Kalabalıkla gitme gibi bir niyetimiz de yoktu. Öyle bir şey olsa, binlerce kişiyle gidebilirdik. İçişleri Bakanı ve Vali’nin bu konudaki tutumu da son derece gereksiz. Bir partinin eşbaşkanını ilçeye sokmamak, uygun bir davranış değil. Bu yaptığımız sükunetin sağlanmasına yönelik girişim. Hatay bir mozaiktir. Hatay’da böyle bir şeyin olması üzüntü verici. Hatay’da yaşanan bir provokasyondur. İçinde devletin, hükümetin olmadığı bir provokasyonun başarılı olma şansı yoktur” diye konuştu.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu