HaberSpor Haberleri

Demba BA’nın gecesi..!

Besiktas-Gol-sevinci

Spor Toto Süper Lig’de lider Beşiktaş, Sivasspor’u 3-2 yendi. Siyah-Beyazlıları galibiyete taşıyan ve iki gol atıp bir de asist yapan Demba Ba gecenin yıldızı oldu.

Olimpiyat’ta büyük sıkıntılar yaşayan Kartal’ın, Ankara’da ne yapacağı merak konusuydu. Siyah-Beyazlı ekip, güzel zeminde futbol şov yaptı!

Farklı öne geçebileceği devreyi yenik kapadı. Biliç’in ikinci devredeki Oğuzhan hamlesi maça renk verdi. Kartal, geriden gelip öne geçti. Maçı bırakmayan Sivas eşitliği bulsa da, Olcay’ın golüne Engel olamadı.

Ankara’da müthiş taraftar desteğini arkasına alan Kartal, maça çok iyi başladı. İlk dakikadan itibaren oyunu karşı kaleye yıkan Beşiktaş birçok pozisyon buldu. Ba ve Olcay ile üç net pozisyonu harcadı. Ümit’in kestiği pozisyonda hakem penaltıyı vermedi. 25’te ise Olcay’ın ara pasında Veli sert vurdu ancak top üst direkte patladı. Ardından Ersan müsait durumda topu boş kale yerine kafa ile dışarı
attı. Koca ilk yarıda bırakın pozisyon üretmeyi, karşı alana geçmek gibi düşüncesi olmayan Sivasspor; 39’da öne geçti. Cicero’nun köşe atışından gelen topa Da Costa sert vurdu. Tolga’nın müdahalesine rağmen top ağlara gitti: 0-1.

İkinci yarıya Kartal yine fırtına gibi başladı. Şuursuz baskı, 55’te Oğuzhan’ın maça dahil olması ile birlikte yön değiştirip olgunlaştı. Nitekim üç dakika sonra Oğuzhan’ın pasında Gökhan sağdan kesti, Ba klas vuruşla skora denge getirdi: 1-1. Sivasspor kalecisi Ertuğrul ilk yarıda olduğu gibi, yine müthiş kurtarışlar yaptı. Kartal’ın galibiyet için kurduğu baskı 65’te skora yansıdı. Oğuzhan’ın pasıyla buluşan
Ba, düzeltip topu doksana astı: 2-1. İlk kez risk alıp ileri çıkan Sivasspor, Hakan ile eşitliği buldu. Tecrübeli oyuncu 74’te korner atışından gelen topu iyi takip ederek golünü attı: 2-2. Nefeslerin tutulduğu maçta son sözü, Beşiktaş’ın golcüsü Olcay söyledi. Gurbetçi futbolcu 79’da önünde bulduğu topa çok sert vurup üç puanı getiren golü attı.

[adrotate banner=”267″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu