GündemHaber

CHP’den istifa etti, CHP’lilerin oylarıyla Belediye Encümeni’ne girdi!

Hüseyin Sipahi

CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nin en tartışılan isimlerinden biri olan ve Mustafa Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen Hüseyin Avni Sipahi hesapta CHP’den istifa etti. Ancak Sipahi CHP’lilerin oylarıyla Beşiktaş Belediyesi encümen üyesi oldu.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve Beşiktaş Belediyesi’nde CHP’den meclis üyesi seçilen Hüseyin Avni Sipahi CHP’den istifa etti. Ancak Sipahi partiden istifa etmesinin ardından belediyede oy birliği ile encümen üyesi seçildi. Sipahi’yi Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın tek aday olarak gösterdiği öğrenildi.

Beşiktaş Belediye Meclisi dün 2015’in ilk oturumu için toplandı. Toplantıda 3 üyesi bulunan belediye encümenlerinden Mustafa Kantar’ın istifa etmesi nedeniyle yeni üye seçimi yapıldı. Sipahi, 29 meclis üyesinin 28’inin oyunu alarak encümen üyesi oldu. Bir oyun da boş kullanıldığı öğrenildi. Partiden Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine istifa ettiğinin ortaya çıktığı gün Sipahi’nin bu göreve seçilmesi soru işaretlerini beraberinde getirdi. Sipahi’nin encümenlik için aday olarak gösterilip seçilmesi genel merkeze karşı “meydan okuma” olarak yorumlandı.

[adrotate banner=”326″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu