HaberSpor Haberleri

Bu Beşiktaş bir harika..!

partizan-besiktas-guntekin-onay

Beşiktaş sempatizanlığı bilinen spor programcısı ve köşe yazarı Güntekin Onay dün gece UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Partizan – Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Beşiktaş dün gece Avrupa kupalarındaki tarihinin en iyi maçlarından birini oynadı. Gerçek bir deplasmanda mükemmele yakın bir oyunla sahada istediklerini yaparak farklı bir galibiyet aldı. Beşiktaş’ın oyunu son derece organize ve olgunu. Hiçbir bölümde kontrolü rakibe vermeden iyi pas yapan siyah-beyazlılar özellikle de Oğuzhan ve Gökhan Töre harika oyunlarıyla soğuk Belgrad gecesinde adeta bizlere adeta bir futbol resitali sundu.

Beşiktaş, saha içinde oyununu başka bir seviyeye getirdi. Bu seviyenin içerisinde ‘yardımlaşma’ kelimesi çok önemli bir yer tutuyor. Top hem rakipteyken hem kendi ayağındayken Beşiktaşlılar modern futbolun gereksinimlerini de yerine getirdiğini görebiliyoruz. Sahayı bu kadar iyi parselleyen her oyuncunun görev tanımının bu kadar belli olduğu bir futbol takımı yüksek enerji ve dinamizm ortaya koyunca galibiyetler de doğal olarak arka arkaya geliyor.

Beşiktaş’ta gereksiz uzun toplar hemen hemen hiç kullanılmıyor. Sahaya çok iyi yayılan ve takım halinde oynayan siyah-beyazlılar, yerden ve ayağa paslarla topun hızını iyi ayarlayarak organize ve olgun hücumlar yapıyor. Santrfor Demba Ba’nın hücum kalitesinin yükselmesindeki etkisi tartışılmaz. Senegal’linin varlığı, Gökhan Töre’nin, Oğuzhan’ın ve Olcay’ın da oyunlarını bir üst seviyeye çıkartıyor.

Bilic Erciyes’i düşündü..

Siyah-beyazlılarda göze çarpan bir olgu da takımın özgüveninin tavan yapmış olması. Özellikle atılan 3. gol bu özgüvenin sahaya yansımasının bir neticesi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı 3 maçta da rakiplerinden çok daha üstün bir futbol sergiledi. Bu galibiyetle grubun hem en güçlü ekibi olduğunu hem de liderlik için en kuvvetli aday olduğunu ispat ederken, adeta gövde gösterisi yaptı.

Son 25 dakika Erciyes maçını düşünerek değişiklikler yaptı Biliç. Ve yıldızlarını birer birer kenara aldı. Belgrad’da olağanüstü güvenlik önlemleri altında çılgın bir seyirci önünde böylesine farklı bir skorla kazanan Beşiktaşlı futbolcuları yürekten tebrik etmek gerekiyor.

[adrotate banner=”267″]

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu