BeşiktaşBJKHaberSpor Haberleri

Beşiktaş’ı 15 yılda borç enkazına sokan 3 başkanı Serdar Bilgili’nin yemeğinde buluştu!

Beşiktaş’ı borça batıran 3 başkan aynı karede buluştu.Beşiktaş kulübünün başkanlığını yapan Serdar Bilgili’nin düzenlediği yemekte Beşiktaşlı eski yöneticiler bir araya geldi.

Aralarında mevcut Beşiktaş başkanı Fikret Orman ve eski Beşiktaş başkanı mevcut Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’inde bulunduğu eski yöneticilerin neden bir araya geldiğiyse akıllarda soru işareti bıraktı.

Beşiktaş’ın yarınlarını düşünerek eski günleri yad ettiklerini açıklayan bir grup yöneticinin Beşiktaş’ın son 15 yılda 971 Milyon TL olarak açıklanan 30.06.2015 tarihine kadar olan borçun 971 milyon 795 bin 974 olduğu denetleme kurulu başkanı Feyyaz Tuncel tarafından açıklanmıştı.

Ceylan InterContinental Otel’de gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Tuncel, toplam borcun 30.06.2015 itibarıyla 971 milyon 795 bin 974 lira olduğunu dile getirmişti.

Tuncel, derneğin borcunun 370 milyon 934 bin 120 lira, Beşiktaş Futbol Yatırım AŞ’nin ise 600 milyon 861 bin 854 lira olduğunu kaydederken, kulübün halka açık şirketinin öz kaynaklarının ise negatif olduğunu vurguladı.

Süleyman Seba : 6 Milyon Dolar Bıraktım

Süleyman Seba başkanlığı Serdar Bilgili’ye devrederken 6 Milyon Dolar borç bıraktığını NTV’den Sanem Altan’a verdiği röportajda açıklamıştı.

“Beşiktaş’ta duyduğumuza göre borç zirveye gelmiş. Gelecek olanlar bu borcu ödeyecek. Ben 6 milyon $ borç bırakmıştım, 85 milyon $ olmuş şimdi. Ben ayrıldıktan sonra evime geldi Serdar Bilgili, ona dedim ki ‘Bakın beyler, biz yönetim olarak bir karar aldık Bizden sonra hangi yönetim gelirse mali, teknik, altyapı konularında herşeyi ortaya dökeceğiz. Eğer şüphelendiğiniz şeyler varsa sizin ve bizim yönetimden arkadaşlarımız oturup karşılıklı müzakere etsin. Tamamsa, karşılıklı imzalayacağız’ dedim. Nitekim öyle oldu. Ayrıca ‘Bu imzalar atıldıktan sonra sakın sorun çıkartmayın’ dedim. Ama tam düşündüğüm gibi, 1.5 ay sonra o 6 milyonu 16 milyon yapıp ‘Seba 16 milyon $ borç bıraktı’ dediler.”

6 milyon dolarla alınan borç bugün 971 milyon dolar

Son 15 yılda 6 milyon dolar olarak Süleyman Seba tarafından bırakılan borç,Serdar Bilgili,Yıldırım Demirören ve Fikret Orman başkanlıklarıyla beraber 30.06.2015 tarihine kadar olan borç olarak mali kongre ve denetleme kurulu tarafından 971 milyon 795 bin 974 lira olarak kayıtlara geçti.

Adnan Dalgakıran : ”Beşiktaşımızı 15 yıl başarıdan başarıya koşturan başkanlarımız birarada”

Şahsi twitter hesabından tweet atan Beşiktaş eski yöneticisi Adnan Dalgakıran ise attığı tweet’te ”Beşiktaş’ımızı 15 yıl başarıdan başarıya koşturan başkanlarımız birarada” dedi.

adnan-dalgakıran-serdar-bilgili-yemek

Adnan Dalgakıran,Fikret Orman yönetiminden 2013 yılında istifa etmişti.Dalgakıran istifa açıklamasında “Mevcut yapı içerisinde Beşiktaş Kulübü’ne faydamın dokunacağına inanmadığım için istifa ediyorum”  demişti.

[adrotate banner=”353″]

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu