Gündem

Beşiktaş’ın kedileri artık güvende!

kedievi acilisBeşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Gönüllüleri’nin ortak projesi ile yapılan kedi evlerinin ilk ikisi açıldı.

Kedilerin kötü hava koşullarından ve saldırılardan korunması amacıyla yapılan evler gönüllülerin sorumluluğu altında olacak.

2011 yılında da devam edecek proje kapsamında yıl sonuna kadar 10 kedi evi daha yapılacak. 2011 yılında yapılacak evler ise hayvanseverlerden gelecek talepler doğrultusunda Beşiktaş’ın çeşitli mahallelerine yerleştirilecek.

Kedi evlerinin çağdaş bir uygulama örneği oluşturacağını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal “Evlerimiz sokak kedilerimizin hava koşullarından ve saldırılardan korunmasını sağlayacak, duyarlı hayvansever kentlilerimizin sağlıklı koşullarda kedi beslemelerine olanak verecek. Ayrıca evlerimiz sayesinde kedilerimizin sağlık durumlarını da kontrol altında tutacağız. Bu projenin sokak hayvanlarının korunması açısından da bir örnek oluşturacağına inanıyorum. Projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Beşiktaş Gönüllülerine de destekleri için çok teşekkür ederim” dedi.

[adrotate group=”65″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. Merhaba ben iki hafta önce Beşiktaş kedi evine beş aylık kedi yavrusu bıraktım pazar günü ziyaretine gitdiğimde kedicik çok hastaydı hemen veterinere götürdüm özel mamalar ilaç tedavisi derken bu gün biraz gözünü açtı. bu kedi evleri her türlü tehlikeye açık etrafında sarhoşo ayaşı akıl hastası insanlar var. kedilerin mamalarına gece uyuşturucu kattıklarını ve kedilerin önce gözlerinin hastandığını sonrada öldüklerini söyliyenler var. bu kedi evlerinin ne kadar iyi niyetle yapıldığını biliyorum ama daha muhafasalı olmalı diye düşünüyorum etrafı tel örü olan bir arasi olsa yuvalar kışın soğuga daha dayanıklı daha sıcak olsa başlarında onların güvenliğinden sorumlu bir görevli olsa. biz hayvan severler onları zaten yalnız bırakmayız. bütün belediyeler bence duyarlı olmalı ben birini kurtardım peki geri kalan o zavalılı kedicikler nolucak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu