GündemHaber

Beşiktaş Belediyesi’nin Soma’daki töreninde iftar skandalı

Soma iftar

Beşiktaş Belediyesi’nin Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine vereceği 30 daire için düzenlenen organizasyonda iftar yemeği 20 dakika gecikti, oruç tutan şehit aileleri duruma tepki gösterdi.

Beşiktaş Belediyesi, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden ailelerin yakınlarına verilmek üzere Soma İstasyon Zafer Mahallesi’nde Belkent Lojmanlarının içinde yer alan 4 bloku satın aldı. Şehit madencilerinin ailelerinden evi olmayanları tespit eden Beşiktaş Belediyesi 30 daireyi sahiplerine teslim etmek Soma Hükümet Meydanında iftar yemeği eşliğinde kura çekiliş töreni düzenledi. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katılırken programda iftar skandalı yaşandı.

İftar yemeklerinin dağıtımı gecikince oruç tutan şehit yakınları ezan okunmasına rağmen oruçlarını açamadı. Yaklaşık 20 dakika bekleyen madenci aileleri protokol üyelerine yemek dağıtıldığını görünce daha da sinirlendi. Olaya tepki gösteren aileler, tepki göstererek töreni terk etti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar töreni terk eden aileleri ikna etmek için madenci aileleriyle konuşsa da başarılı olamadı. Başkan Haznedar, sorunun tamamen yemek şirketinden kaynaklandığını, kendilerinin hatasının olmadığı söyledi. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı da yemek dağıtan şirketin yetkililerine sert sözlerle tepki gösterdi.

Törende konuşan Murat Hazinedar, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için ayrılan kaynağın Soma’ya aktarıldığını belirterek “Bu kaynak 30 dairenin alımı için harcandı. 30 anahtarı alacaksınız, 15 tanesinin içinde mobilyası, perdesi her şeyi hazır. Evinize gidip kalacaksınız. Diğer 15 tanesinin hazırlıkları devam ediyor, tapuları sizlere verilecek” dedi.

Konuşmaların ardından madenci ailelerine verilecek 30 evin kura çekiliş töreni yapıldı. Kurada ismi çıkmayan ailelere ise birer cumhuriyet altını verildi.

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu