GündemHaber

Beltaş işçilerine toplu iş sözleşmesi ve sendika hakkı analarının ak sütü gibi helaldir!

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Atar: “Toplu iş sözleşmesi ve sendika hakkı, işçilerin analarının ak sütü gibi helal bir haktır”

Beşiktaş Belediyesi’nin iştiraki BELTAŞ AŞ’de park, bahçe, temizlik ve bakım işlerinde çalışan DİSK’e bağlı Genel-İş üyesi 239 işçinin grevi, devam ediyor.

Levent’teki Beşiktaş Belediyesi önünde bir araya gelen ve “İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz”, “İşçi kıyımına son” yazılı pankartlar taşıyan işçiler, çeşitli sloganlar attı.

İşçilere destek vermek üzere belediye önüne gelen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, burada yaptığı konuşmada, 239 kişinin toplu iş sözleşme mücadelesinin 6 gündür devam ettiğini söyledi.

Atar, Genel-İş’in, toplu iş sözleşme görüşmeleri devam ederken, işçilerin iş akitlerinin feshedileceğine dair belgeleri tebliğinin ardından, belediyenin uzlaşmaz tavrı ve anlaşmaya yanaşmayan tutumu karşısında grev kararı aldığını hatırlattı.

İşçilere asgari ücretin dışında ilave haklara sahip olma imkanının kolaylıkla sağlanmadığını savunan Atar, “Sendikalı olarak çalışma arzularını ortaya koydukları için Düzce’de 100’den fazla işçi işten atıldı. Onlar, sendikalı olmaları istenmediği için, toplu sözleşme yapıldığında daha yüksek ücret ve sosyal hakları vermek zorunda kalınacağı için, daha fazla fedakarlık yapmak zorunda kalınacağı için işten atılıyor ve onların sendikal hakları engelleniyor” diye konuştu.

Atar, 239 kişinin iş başı yapıncaya kadar mücadelelerine ara vermeden devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Sendikal haklarını kullandıkları için, sendikaya üye oldukları için BELTAŞ’tan 239 kişi kapının önüne koyuldu. Taşeronluk uygulamasını devam ettirmek, düşük maliyetle işçi çalıştırmak için bunu yapıyorlar. Bu ülkenin kanunları, işçilere sendikalı olma hakkını, toplu iş sözleşmesi hakkını vermiş. Bu işçi kardeşlerimiz de bu haklarını kullanarak sendikamızın üyesi olmuş. Toplu iş sözleşmesi ve sendika hakkı, işçilerin analarının ak sütü gibi helal bir haktır.”

[adrotate banner=”206″]

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu