GündemHaber

Bebek’te dev fare paniği!

bebek fare

Beşiktaş ve İstanbul’un nadide semti Bebek’te fare istilası yaşanıyor. Kedi büyüklüğündeki fareler sabah saatlerinde Bebek caddelerinde cirit atarken Beşiktaş Belediyesi bu konuda şikayet bile olmadığını iddia etti!

Özellikle sabaha karşı 5:00 ile 6:30 sıralarında İstanbul’un en popüler restaurant ve cafelerinin bulunduğu Bebek’in en işlek caddesinin mazgallarından çıkan kedi büyüklüğündeki fareler Bebek sakinlerini paniğe sevk ediyor.

Takvim gazetesinde yer alan habere göre kedi büyüklüğünde olan fareler, özellikle Bebek Camii ve çevresi ile Bebek Parkı ile sahil kesiminde bulunan mazgallardan dışarıya çıkarak dolaşıyor.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Bebek’te iş yeri ve evi bulunan semt sakinleri, farelerin dolaşmasının normal olduğunu ifade ederek şunları söylediler. “Burada özellikle et lokanları ve cafeler çok bulunuyor. Burada çalışanlar yemek artıklarını, kanalizasyona atıyorlar. Bu nedenle burada fareler çoğaldı ve irileşti. İşte özellikle sabah saatlerinde çıkan kedi büyüklüğündeki diğer aç kalan fareler dışarılara çıkarak yiyecek arıyor. Bu durumu artık biz kanıksadık. Bir çok kez belediyeye başvurduk, ancak gelip bakma zahmetinde bile bulunmadılar. Bu nedenle sabah Bebek sahilinde ve parkında spora çıkanlar bırakmak zorunda kaldılar. Sanırız bir gün birilerini fareler ısırınca ortalık ayağa kalkacak.”

Beşiktaş Belediyesi ise çıkan haberler üzerine şu açıklamayı yaptı;

Beşiktaş’ın kentsel standartlarını sürekli daha yukarı çekmek için haftada 7 gün, günde 24 saat aralıksız çalışan Beşiktaş Belediyesi diğer mahallelerde olduğu gibi Bebek’te de düzenli olarak ilaçlama yapmaktadır. Haşerat, böcek ve fareye karşı ilaçlama çalışmalarında hiçbir aksama yoktur. Her 15 günde bir rutin olarak sadece farelere yönelik ilaçlama ve kontrol çalışmaları yapılmaktadır.

Ayrıca konuyla ilgili olarak Belediyemize yapılmış herhangi bir şikâyet de bulunmamaktadır. Bununla birlikte, uzman ekiplerimiz haberde yer alan iddiaları araştırmak üzere çalışmalara başlamıştır.

Değerli kamuoyumuzun bilgisine sunarız.

Beşiktaş Belediyesi”

[adrotate banner=”243″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu