HaberSpor Haberleri

“Başarısız olanları şahsi inşaatlarının başına göndermek lazım”

Fikret Orman

NationalTurk yorumcusu ve Beşiktaş camiasının sevilen isimlerinden Fuat Yaman, dün akşam oynanan Beşiktaş Torku Konyaspor maçını yorumladı;

Maç başladığında görüntü çok netti. Beşiktaş şampiyonluk yarışında havlu atmıştı. En başta Biliç. Çıkardığı takım, final oynayan takımdan çok, oynamayanlara yapılmış jest gibiydi. Pektemek aşkına akıl sır erdirmek güç. Cenk Tosun’un gözleri bağlı hali Pektemek’ten daha önde. Son haftalarda çok kötü oynayan Motta dururken, iyi oynayan Serdar’ın kesilmesi de ilginçti. Kadrodaki tek olumlu hamle, Ersan’dan çok daha iyi olan Atınç’ın oynatılmasıydı. Bu tercih de zorunluluk kaynaklıydı zaten.

Maça gelen az sayıdaki taraftarın da durumu aynıydı. Şarkı-türkü söyleyip eğlenmeye gelmiş gibiydiler. Konya’nın baskı kurduğu anlarda bile şarkıları kesmediler. Rakibi ve hakemi güzel sesleriyle baskı altına almayı düşündüler herhalde! Hoş hakemin baskı altına alınması gerekmiyordu. Önceki maçlarda Beşiktaş’ın ipini çekip rahatlamışlardı! Beşiktaş’ın ilk yarıda girdiği tek gol pozisyonunu 2 kez ofsayt olmasına rağmen görmediler. Biliç maçı formalite olarak gördüğünü belli eden uygulamalarına 2. yarıda da devam etti. Takımın en golcüleri Demba Ba ve Olcay’ı da dışarı aldı. Gökhan Töre’nin de olmadığını düşününce sahadaki takım, Sosa dışında vasat bir lig takımı kıvamına geldi.

Zaten Beşiktaş’ta Top Sosa’ya geldiğinde atak yapıyor, önemli maç oynadığını hatırlıyordu. Bu kadar tuhaf tercihlere rağmen maç kazanılabilirdi. Cenk ve Kerim Frei ile iki gol kaçtı. Konya’lı Torje ligde attığı güzel gollere kornerden gol atarak bir yenisini ekledi. Kulübün borcunu 1 yılda neredeyse ikiye katlayan yönetim cılız bir şekilde “istifa”ya davet edildi. Ligi 3. bitiren tüm hocalar aşağılanırken Biliç “başarılı” konumuna devam etti.

Beşiktaş’ın büyüklüğünü hisseden yönetimlere, hocaya şiddetle ihtiyacı var. İkinciliği kabul etmeyip küfürle gönderilen saygın başkanları mezarında rahat bırakmak lazım. Başarısız olanları “stat yapıyoruz ya” bahanesine kanmadan kendi şahsi inşaatlarının başına göndermek lazım. Yoksa bu çile devam edecek görünüyor.

Fuat Yaman / NationalTurk

[adrotate banner=”103″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu