BJK HaberleriHaberSpor Haberleri

Atatürk Olimpiyat Stadının zemini iyileşiyor..!

ataturk-olimpiyat-stadi-zemin-calismalari

Beşiktaş’ın en büyük engellerinden olan Atatürk Olimpiyat Stadı zemini iyileştiriliyor. Beşiktaş resmi internet sitesinde yayınlanan haber de Stad zemininin iyileştirme çalışmalarının başarıyla devam ettiği belirtildi.

İşte Beşiktaş resmi internet sitesinden yayınlanan haberin ayrıntıları;

Başkanımız Fikret Orman ve Yönetim Kurulumuz’un üzerine titizlikle eğildiği, Futbol Takımımız’ın iç sahadaki karşılaşmalarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zemininde, 1 aydır bilimsel metodlarla yoğun bir çalışma yürütülmekte…

Yapılan bu çalışmalarda elde edilen başarılı sonucu BJK TV’nin canlı yayınına katılarak anlatan Futbol Altyapı ve Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Berkan Gocay, müjdeli haber verdi.

Yıpranan zemin yenilemeye alındı

Zemin sorununun Türkiye’deki iklim şartlarının ani değişmesinden kaynaklandığını ve birçok statta bu sorunun yaşandığını vurgulayan Berkan Gocay, “Çaykur Rizespor, Asteras Tripolis ve Eskişehirspor karşılaşmalarında yıpranan zemin ihale yapılarak Spor Yapı A.Ş. tarafından yenilemeye alındı. Bununla ilgili Spor Genel Müdürlüğü Baş Müffettişi ve Genel Sekreteri Erkan Altıok’a ve stat müdürü Tolga Yazıcı’ya çok teşekkür ederiz. Gerçekten bize çok destekleri oldu” diye konuştu.

“Özel bir sistem uygulandı’

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki zemine ‘kapsül çıkartma’ adı verilen özel bir işlem uygulandığını, zeminin delinerek filizlenmemiş çimlerin çıkartıldığını ve toprağın havalandırıldığını anlatan Berkan Gocay, özel bir kum dökülerek de zeminin kış şartlarına dayanıklı hale getirildiğini anlattı.

‘Taraftarlarımızı bekliyoruz

Zemine 450 tona yakın kum serildiğini anlatan Gocay, “Fenerbahçe ve Partizan maçlarında düzgün ve güzel bir zeminde taraftarlarımızı en güzel şekilde ağırlamak istiyoruz” diyerek Beşiktaşlıları tribüne davet etti.

Zemini yenileme işini üstlenen Spor Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mürsel Meral’e teşekkür eden Gocay, emeği geçen herkesi de tebrik etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan canlı yayın

BJK TV’nin canlı yayınına Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan katılan Spor Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mürsel Meral ile Ziraat Mühendisi Dr. Şafak Köseoğlu, 1 aylık zaman içinde ne tür çalışmalar yapıldığını anlattı.

Yağmurlu havalar zemini bozdu

Mürsel Meral, açılalı yaklaşık 13 yıl olan Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki zemine düzenli bakımların yapıldığını ancak çimin de ömrünü tamamladığını anlattı.

Meral, “Sonbaharda bakımlar yapıldı ama çim çok seyrelmişti. Maçların başladığı zaman şanssız bir dönem oldu ve sürekli yağmur yağdı. O yağmurlu havalarda da 2-3 maç oynandı, antrenmanlar yapıldı. Saha da bu nedenle sıkıntı oluştu” diye konuştu.

Bakım yapılmasaydı tarla haline gelebilirdi

Başkanımız Fikret Orman, İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile yönetim kurulu üyelerimizin zeminin düzeltilmesine yönelik kendilerine yoğun baskılar yaptığını anlatan Meral,

“Yoğun çalışmalar ve idarenin katkısıyla gece gündüz burada bakım yaptık. Sonunda da homojen bir zemin elde ettik. Önümüzdeki kışı daha iyi atlatacağımızı düşünüyorum. Ancak sorunu tam çözebildiğimizi söyleyemem. Çünkü çimin kök yapısı henüz yeteri kadar beslenmedi. Eğer aşırı yağışlar olursa kısmi problemler yaşayabiliriz. Şayet böyle bir bakım olmasaydı daha da kötü bir durum oluşur ve saha tarla haline gelebilirdi” diye konuştu.

Şu andaki zemin mükemmel

Mürsel Meral, zemine bebeğe bakar gibi bakmak gerektiğini vurguladı ve şöyle konuştu:

“Şu andaki zemin mükemmel ama alttaki kök yapısı henüz tam istediğimiz gibi tesis etmedi. Futbolcular iyi bir zeminde oynayacaklar. Kış şartlarında sorunlar yaşanabilir ama elimiz üzerinde bunları atlatırız.”

ataturk-olimpiyat-stadi-zemin-calismalari2v

Acil eylem planı hazırladık

Ziraat Mühendisi Dr. Şafak Köseoğlu, 26 saatlik yağıştan sonra çimin üzerine basıldığında yürümenin bile zor olduğu bir zeminle karşılaştıklarını ve 1 aylık sürede acil eylem planı yaparak, özel bir iyileştirme programı uyguladıklarını söyledi.

Alan yüzde yüz kaplanmış durumda

Özel bir sistem ve özel bir kum dökerek zemini çimle kapladıklarını anlatan Köseoğlu, “Alan yüzde yüz kaplanmış durumda. Çok küçük boşluklarımız var. Bakımları kontrollü bir şekilde, bilimsel metodlara göre yapıyoruz. Labaratuvar analizleri, kimsayal analizler yaptık ve buna göre program yürütüyoruz. Uzun süreli yağışlar olmadığı sürece Mayıs ayına kadar bir sorun olmayacaktır” şeklinde konuştu.

[adrotate banner=”267″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu