GündemHaber

Aktaş Sitesi’nde garip oyunlar! Beşiktaş’a bir beton yığını daha mı geliyor?

Aktaş Sitesi

Ruhsatına aykırı olarak 400 bin metrekare fazlalıkla dikilen Zorlu Center’ın ardından Levazım’daki Aktaş Sitesi’nin de 18’er katlı rezidanslara dönüştürülmeye çalışıldığı iddia edildi!

Zorlu Center’daki skandal emsal artırımından sonra, Levazım Mahallesindeki Aktaş Sitesi’ne TAV inşaat ortağı Sani Şener’in oğlu Ozan Şener’e ait Sera İnşaat firmasının talip olduğu ve site sakinlerini ikna etmeye çalıştığı ileri sürüldü. 2D mimarlık – Murat Kader’e hazırlatılan 18 katlık proje ile Aktaş Sitesi sakinlerinin akılları çelinmeye çalışılıyor. Şu an 4 katlı 15 bloktan oluşan sitede cirit atan Sera İnşaat firmasının yetkilileri yine iddialara göre projenin 2.07 emsal alacağını ve böylece 18 katlı rezidanslarla büyük bir proje ortaya çıkacağını yayıyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında 2/3 çoğunluğu bulmaya çalışan firma,  site sakinlerinin 1/3’ünü oluşturan eski toprak sahiplerini ikna etmiş durumda. İstanbul boğazının geri görünümünde ve Ulus Vadisi’nde yer alan sitenin kalan sakinleri hukuk mücadelesine hazırlanıyor.

Mevcut evlerin 18 katlı residence yapılarak daha değerleneceğini söyleyen Sera şirketinin 2.07 emsali alarak 18 katlı bina yapması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yanında Beşiktaş Belediyesi ile ilişkilerinin ne düzeyde olduğu ve bakanlığın bunu neye dayandırarak vereceği şu anda bilinmiyor.

[adrotate banner=”339″]

Dikkati Çekenler

3 Yorum

  1. Ne abarttınız arkadaş ya. Sanki ortada bi dolandırma var. İnsanların aklını çelenler sizlersiniz

  2. Ortada hiçbirşey yok..Ancak Tutucu kafalar harekete geçti.En ufak bir depremde yıkılacak olan 45 senelik eski binaların yenilenmesi ve yeni teknoloji ile sağlam ve modern binaların inşası varken eski dökülen binalarda ısrar etmek tamamen bağnaz ve tutucu kafaların isteği..Eğer buraya 2.07 imar hakkı varsa alınsın ve uygulansın ancak olmayan imar durumu alınacak diye uydurma şeylerle gelişmeye mani olmaya çalışmak TAM BİR GERİ ZEKA ürünü

  3. Ne oldu bu projeye, gumledi mi? Sera Yapi denen sirket, milleti aldatmaya kalkisinca topu dikti tabii. Gelismenin onunu açalim, açmasina da… Bu proje hayata geçecekse DURUST ve isini bilen bir insaat sirketiyle hayata geçsin. Yoksa, yillarin birikimi ve alin teriyle zar zor sahip oldugumuz dairelerimizi hiçbir uçkagitçi sirkete kaptirmaya niyetimiz yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu