HaberSpor Haberleri

830 milyon borç yetmedi, şimdi de Adanaspor’a para yatırıyorlar!

Fikret Orman

Yönetime geldikten sonra Beşiktaş’ın borcunu 830 milyon TL’ye çıkaran Fikret Orman, Adanaspor’la iyi niyet protokolünün detaylarını açıkladı! Özetle, borç içindeki Beşiktaş kulübü, Adanaspor’un hisselerini satın alacak!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, düzenlenen basın toplantısında iyi niyet protokolü hakkında açıklamalar yaptı. Fikret Orman, Beşiktaş’ın Avrupa’da kupa kaldırmayı hedefleyen bir kulüp olduğunu ve bunun için finansal fair-play kriterleri gereği, kardeş takımlar yaratma ihtiyacı doğduğunu iddia etti.

Fikret Orman proje için şunları söyledi:

“Ben veya herhangi bir yöneticim halka açık şirketlerin, örneğin Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 1-2 lotunu alırsak, bu 3 takımın da küme düşme sebebi oluyor. Bu iş birlikteliğinin gerçek manada hisse işbirliklerine ulaşabilmesi ve sistemin çalışması ile ilgili zamana ihtiyacımız var. Bunları gizli yapmanın bir anlamı yok. İyi niyet anlaşması ile bundan sonraki süreçteki adımları oluşturma niyetine girdik. Bu da Beşiktaş’ın Adanaspor AŞ üzerinden hisse almasıyla oluşacaktır. Büyük hissedar biz olmayacağız. Camiamızın yetiştirdiği önemli isimlerden Gökhan Keskin’i projenin başına getiriyoruz. Keskin, Adanaspor’un da sportif direktörlüğünü yapacak. TFF’nin yapacağı düzenlemeler sonrasında iki kulübün yönetim kurulları nihai kararı verecek.

Bu iş birlikteliği, her ne kadar başka taraflara çekilip Adanaspor bizim pilot takımımız gibi bir hava yaratılsa da asla böyle bir niyetimiz yok. Böyle büyük bir camiayla kardeş olmanın Beşiktaş açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.

Ortak menfaatlerimiz var. Yurtiçinde ve yurtdışında ilgilendiğimiz bazı oyuncular var. Bu isimler üzerinde Adanaspor yönetimi de mutabık kalırsa, birlikte sermaye koyarak Adanaspor’da oynamasını istiyoruz. Ayrıca Beşiktaş’ın stratejisinde sadece Adanaspor yok. Yurtdışından bir kulüple de ciddi şekilde ilgileniyoruz. Adanaspor’un ve bizim altyapılarımız var. Burada yetişen oyuncuların karşılıklı takas edilmesi, o bölgede tesis yatırımları yapılması gibi konular da iş birlikteliği içinde yer alıyor. Avrupa’da bunun uygulamaları var. Aynı yönetim kurulunun, üç farklı ülkede hissedar olduğunu biliyoruz. Örneğin Chelsea ile Beşiktaş işbirliği konuşulurken, Beşiktaşlılar bundan mutluluk duyuyor. Biz aynı şeyi Adanaspor ile yaptığımız zaman neden iki kulübü basite indirgeme çabasındayız.

Tüm soruların karşılığı olmuş olsa, ‘bu kadar hisse yatırımı yapıyoruz’ diye tüm projeyi açıklardık. Sürece bu nedenle ihtiyacımız var. Artık her şey çok şeffaf, hiçbir şey gizli kalmıyor, gizlenecek de bir durum yok. Bu iş birlikteliği için birbirimizin hesaplarına bakmamız lazım. Bunun son durağında ne olacağına hisse değerlerine bakarak karar vereceğiz. Ancak şunu söyleyebilirim ki yüzde 51 den aşağıda bir yatırım yapacağız. Beşiktaş, Adanaspor içinde büyük hissedar olmayacaktır. Adanaspor’u biz yönetmeyeceğiz, Adanaspor camiası yönetecek. Kendi başarısını hedefleyen bir camia var. Oraya patron gibi gitmiyoruz. Adanaspor’a para yatırırken hem para kazanmamız, hem de Beşiktaş ile işbirliklerinden doğan ilave kazançlar sağlamamız lazım.

Bizler, kulübümüzün menfaatleri için çalışıyoruz. Bizden sonraki yönetimler de iyi niyet anlaşmasına devam edecektir. Bu iş, bozulacak değil büyütülecek hale gelecektir.

Beşiktaş’ın sponsor ilişkileri, Adanaspor’a da etki edecektir. Adanasporlular’dan bu işe negatif tarafından değil, kazanacakları tarafından bakmalarını rica ediyorum.

Beşiktaş Kanarya Sevenler Derneği değildir. Burada milletin parasını harcıyoruz. Altyapıya her sene 6 milyona yakın para harcanıyor. Beşiktaş, yetiştirip piyasaya salma yeri değildir. Bizde olmuyorsa, başka yerlerde oynamalarını sağlamamız gerekiyor. Porto Kulübü, bunun en güzel örneği. Yetiştirdiği oyuncuları Avrupa’nın her yerinde oynatıp büyük paralara satıyorlar.”

[adrotate banner=”309″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu